Πούλησε τη θυγατρική στη Ρουμανία η Τράπεζα Πειραιώς

Πούλησε τη θυγατρική στη Ρουμανία η Τράπεζα Πειραιώς

Την αποχώρηση από τα Βαλκάνια ολοκληρώνει η Τράπεζα Πειραιώς πουλώντας την θυγατρική της στη Ρουμανία, Piraeus Bank Romania S.A. (PBR), στην J.C. Flowers & CO (JCF), μετά από έγκριση του ΔΣ και του ΤΧΣ, στο πλαίσιο του business plan που είχε υποβάλλει για τη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η επίδραση της συναλλαγής στα εποπτικά κεφάλαια του ομίλου αναμένεται να είναι ουδέτερη, ωστόσο η τράπεζα αποεπενδύει θέλοντας να περιορίσει το country risk και να επικεντρώσει στις δραστηριότητες κορμού, αποδεσμεύοντας παράλληλα σημαντικά κεφάλαια.

Η Τράπεζα Πειραιώς πουλάει στην καλύτερη περίοδο για τις ρουμανικές τράπεζες καθώς καταγράφουν έκρηξη κερδοφορίας, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα 9μηνου που δημοσίευσαν.

Διαφήμιση

«Η πώληση των τραπεζικών δραστηριοτήτων μας στη Ρουμανία αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την απρόσκοπτη υλοποίηση των δεσμεύσεων του Ομίλου για το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης, όπως συμφωνήθηκε με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου του Ομίλου, «Ατζέντα 2020». Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με το γεγονός ότι η PBR από σήμερα και στο εξής θα ανήκει και θα είναι υπό τη διαχείριση μίας από τις πλέον αξιόλογες διεθνείς εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων με σημαντική εμπειρία στον χώρο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε πολλές γεωγραφικές περιοχές»

δήλωσε ο κ. Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Πειραιώς.

Διαβάστε  Σε τροχιά εξυγίανσης η Τράπεζας Πειραιώς, αυξήθηκαν τα λειτουργικά κέρδη

Από την πλευρά του ο Christopher Flowers, Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Διευθυντής της JCF, δήλωσε:

«Η Τράπεζα Πειραιώς Ρουμανίας διαθέτει ένα ισχυρό προφίλ φερεγγυότητας, ρευστότητας και ποιότητας ενεργητικού στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσβλέπουμε ση συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς Ρουμανίας για να ολοκληρώσουμε την εξαγορά και να δημιουργήσουμε μια ισχυρή αυτόνομη τράπεζα στον δυναμικό τραπεζικό τομέα της Ρουμανίας».

Η UBS Limited ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς για τη συναλλαγή. Η White & Case ενεργεί ως διεθνής νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς και η Schoenherr si Asociatii SCA ως ρουμανικός νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς για τη συναλλαγή.

Διαβάστε  Ο Χρήστος Μεγάλου CEO της Τράπεζας Πειραιώς

Διαφήμιση