Για υπογραφή και… ταμείο η φορολογική μεταρρύθμιση του Τραμπ

Για υπογραφή και… ταμείο η φορολογική μεταρρύθμιση του Τραμπ

Προς υπογραφή από τον Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται πλέον η αμφιλεγόμενη φορολογική μεταρρύθμιση που ψήφισαν οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή και το Κογκρέσο μετά από μακροσκελείς διαπραγματεύσεις και παρά τις έντονες αντιδράσεις και καταγγελίες των Δημοκρατικών.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε στην τελική της μορφή τη φορολογική μεταρρύθμιση την οποία πρότεινε η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις της Γερουσίας, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το κείμενο, το οποίο πλέον βαδίζει προς το γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ προς υπογραφή, ώστε να καταστεί νόμος του κράτους.

Διαβάστε  Σε χαμηλό 17ετίας η ανεργία στις ΗΠΑ

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει τεράστια μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 35% στο 21%, ενώ περιέχει μειώσεις και στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και ζευγαριών, ιδιαίτερα για τα μεσαία εισοδήματα.

Οι υπέρμαχοι της μεταρρύθμισης θεωρούν ότι θα αναζωογονήσει την αμερικανική οικονομία και θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση και θέσεις εργασίας, με τους επικριτές της να κάνουν λόγο για φορολογικά προνόμια για τους πλουσιότερους και για επιβάρυνση του δημόσιου χρέους κατά 1,455 τρισ. δολάρια σε ορίζοντα δεκαετίας.

Διαβάστε  Ο Πάιατ βάζει αμερικανικό "πόδι" στην ελληνική ενεργειακή αγορά

Διαφήμιση