Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2018

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2018

Υπερψηφίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο προϋπολογισμός του 2018, από τη Βουλή, με αρραγή την κυβερνητική πλειοψηφία, μετά από έντονη αντιπαράθεση σε όλα τα επίπεδα, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και τον πρωθυπουργό να προαναγγέλλει ότι πρόκειται για τον τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό.

Υπέρ του Προϋπολογισμού ψήφισαν 153 βουλευτές, ενώ καταψήφισαν 144 βουλευτές.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ο οποίος με επιστολή του προς το Προεδρείο της Βουλής ενημέρωσε ότι αδυνατεί να προσέλθει, σημειώνοντας παράλληλα πως αν ήταν παρών θα ψήφιζε θετικά. Επίσης, απουσίασαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Μίχος και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αρ. Φωκάς.

Διαβάστε  Τα μηνύματα του «πολιτικού τουρισμού» του Κώστα Καραμανλή

Αυτός είναι ο τελευταίος μνημονιακός Προϋπολογισμός που ψηφίζεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, τόνισε πρόκειται για τον πρώτο Προϋπολογισμό που κατατίθεται μετά από οκτώ χρόνια χωρίς την ανάγκη επιπρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, ενώ χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη «τροϊκανότερο των τροϊκανών».

Διαβάστε  Πειθαρχικό κατά εισαγγελέα ζήτησε ο Κοντονής για αναρτήσεις κατά Τσίπρα-Παυλόπουλου

«Ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση (σ.σ. με πρωθυπουργό τον Αντ. Σαμαρά), σε αγαστή συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή και τον Φώτη Κουβέλη για να έρθετε να εφαρμόσετε τις πιο σκληρές πολιτικές που βίωσε η χώρα… κοροϊδέψατε των ελληνικό λαό δύο φορές, αποτύχατε δύο φορές» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, προσθέτοντας πως «αποτύχατε και ως αντιμνημονιακοί και ως διαχειριστές του μνημονίου». Κάνοντας λόγο για χρήσιμους ηλίθιους, διεμήνυσε πως «τρίτη ευκαιρία δεν έχετε».

Διαβάστε  Η DBRS αναβάθμισε την Ελλάδα

Διαφήμιση