Μπακογιάννη κατά Καμμένου, για Σκοπιανό, ανοίγει η συζήτηση

Μπακογιάννη κατά Καμμένου, για Σκοπιανό, ανοίγει η συζήτηση

Τη θέση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ ξεκίνησε να αποσαφηνίζει η Ντόρα Μπακογιάννη, επιτιθέμενη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Διαφήμιση

Με μια δήλωση που στόχο είχε να αμφισβητήσει και να εκθέσει τον Πάνο Καμμένο η Ντόρα Μπακογιάννη προλειαίνει το έδαφος για συναίνεση στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών ανοίγει τη συζήτηση για την τοποθέτηση των κομμάτων επί του θέματος, λίγες ώρες μετά την εφ όλης της ύλης συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για το θέμα.

«Ο κ. Καμμένος δύο φορές κατά την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, είχε ψηφίσει τη σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes (έναντι όλων) που ήταν η βασική θέση πού είχε γίνει αποδεκτή από το σύνολο της Βουλής (πλην ΛΑΟΣ) και με την οποία πήγαμε στο Βουκουρέστι»,

τονίζει η κ. Μπακογιάννη.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Καίγοντας, έρχεται η συναίνεση

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα ο κ. Καμμένος ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα συναινέσει σε οποιαδήποτε χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Από τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη σε συνδυασμό με την τοποθέτηση του Νίκου Κοτζιά, που τάχθηκε υπέρ της πλειοψηφίας των βουλευτών και όχι των κομμάτων για την επικύρωση της συμφωνίας για το ονοματολογικό, αρχίζει να σκιαγραφείται το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν στην πολιτική συζήτηση και τελική διαδικασία, στέλνοντας σαφή μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδος.

Διαβάστε  Σκοπιανό, χρέος και μετα-Μνημόνιο προσδιορίζουν την επόμενη κυβέρνηση

Διαφήμιση