Αφγανιστάν: Η επέλαση των ταλιμπάν συνεχίζεται, 11 νεκροί από νέα επίθεση

Αφγανιστάν: Η επέλαση των ταλιμπάν συνεχίζεται, 11 νεκροί από νέα επίθεση

Αδύνατο να ελεγχθεί αποδεικνύεται η δράση των ταλιμπάν ακόμα και κατά των αρχών ασφαλείας στο Αφγανιστάν, παρά την αύξηση των Αμερικανικών στρατευμάτων και το νέο στρατηγικό σχεδιασμό του Λευκού Οίκου, καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις και τα θύματα πληθαίνουν και πολλαπλασιάζονται.

Τουλάχιστον έντεκα Αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε επίθεση που εξαπέλυσαν Ταλιμπάν εναντίον τμημάτων τους στη Χελμάντ, πρωτεύουσα της επαρχίας Λασκάρ Γκα (νότια). Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν με μια ανάρτηση στο Twitter.

«Το πρωί, περί τη 01:00, μεγάλος αριθμός Ταλιμπάν επιτέθηκε εναντίον των τμημάτων της αστυνομίας στη συνοικία Καλάι Σανγκ, στη Λασκάρ Γκα. Οι δυνάμεις μας ανταπέδωσαν (τα πυρά), όμως δυστυχώς 11 από τους αστυνομικούς μας σκοτώθηκαν και (άλλοι) δύο τραυματίστηκαν»

είπε ο κυβερνήτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι Ταλιμπάν τράπηκαν σε φυγή μετά την αποστολή ενισχύσεων».

Διαβάστε  Έκρηξη της παραγωγής οπίου-ηρωίνης στο Αφγανιστάν, ποιοί παίρνουν τα λεφτά

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας Γαφάρ Σάφι δήλωσε από την πλευρά του ότι «15 μαχητές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν» στη διάρκεια των εχθροπραξιών.

Οι Ταλιμπάν ελέγχουν τις 10 από τις 14 περιφέρειες της Χελμάντ εδώ και περίπου 15 μήνες και έχουν κυριολεκτικά περικυκλώσει την επαρχιακή πρωτεύουσα.

Προσφάτως σε μια επίδειξη δύναμης και αποφασιστικότητας έριξαν ρουκέτες κατά του αεροδρομίου της Καμπούλ την ημέρα άφιξης του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, ενώ έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις και στο κέντρο της πρωτεύουσας καθώς και στο νοσοκομείο και το πανεπιστήμιο της.

Διαβάστε  Αυτή είναι η μαύρη λίστα των θυμάτων από βομβαρδισμούς

Διαφήμιση