Ο Πούτιν ευχαριστεί τον Τραμπ: Η CIA βοήθησε την FSB να αποτρέψει τρομοκρατική επίθεση

Ο Πούτιν ευχαριστεί τον Τραμπ: Η CIA βοήθησε την FSB να αποτρέψει τρομοκρατική επίθεση

Η CIA βοήθησε τις ρωσικές αρχές ασφαλείας να αποτρέψουν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ρωσικά media, θέμα για το οποίο ο Βλάντιμιρ Πούτιν, ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Σήμερα, όπως ανακοινώθηκε από την FSB (πρώην KGB) συνελήφθησαν ύποπτοι για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αγία Πετρούπολη, μετά από επέμβαση των αρχών ασφαλείας, η οποία βασίστηκε σε πληροφορίες από τη CIA. Όπως μεταδίδει το RT η μια εκ σχεδιαζόμενων επιθέσεων είχε στόχο τον καθεδρικό ναό του Καζάν στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με το BBC και το RT ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Αμερικανό ομόλογό του για την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Πετρούποης και σε άλλες περιπτώσεις, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και αρχές ασφαλείας θα πράττουν το ίδιο όταν έχουν στοιχεία και πληροφορίες, για επιθέσεις επί αμερικανικού εδάφους.

Διαφήμιση

Όπως μεταδίδει το RT ο Βλάντιμιρ Πούτιν ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να διαβιβάσει τις ευχαριστίες του στον διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο. Ο Ρώσος πρόεδρος διευκρίνισε ότι τα στοιχεία που παρασχέθηκαν από τη CIA ήταν επαρκή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών από εξτρεμιστικών πυρήνων στη Ρωσία.