Οιονεί διπλωματική κρίση η υπόθεση ασύλου των 33 Τούρκων στις Οινούσες

Οιονεί διπλωματική κρίση η υπόθεση ασύλου των 33 Τούρκων στις Οινούσες

Ανησυχίες για νέα -αγνώστου κλίμακας- διπλωματική κρίση εγείρει η υπόθεση των 33 Τούρκων που βρέθηκαν στις Οινούσες και τώρα αιτούνται πολιτικό άσυλο, ενώ ισχυρίζονται ότι στην Τουρκία διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους, εξαιτίας πολιτικών διώξεων που αντιμετωπίζουν.

Το περιστατικό ακολουθεί την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, το περιστατικό των οκτώ Τούρκων αξιωματικών και την πολιτική σύμπνοια του Ακέξη Τσίπρα κατά των πραξικοπηματιών.

Διαβάστε  Άγριο πογκρόμ Ερντογάν, απολύει 18,600 με ένα διάταγμα

Όπως έγινε γνωστό, έφτασαν στη νησίδα με το συνήθη τρόπο άφιξης των υπολοίπων προσφύγων και μεταναστών, δηλαδή με πλαστική βάρκα με εξωλέμβια μηχανή, όμως στο Λιμεναρχείο Χίου όπου μεταφέρθηκαν δήλωσαν πως είναι Τούρκοι που ζητούν πολιτικό άσυλο λόγω διώξεων που όπως υποστήριξαν υφίστανται από το καθεστώς της γειτονικής χώρας.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Το ελληνικό come back σε αναπτυξιακούς όρους

Οι περισσότεροι από τους 33 είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ενώ μεταξύ τους υπάρχει και μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά.

Σε βάρος τους αναμένεται να σχηματιστεί καταρχήν δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα μας και να οδηγηθούν στο αυτόφωρο ενώ στη συνέχεια θα εξεταστεί το θέμα του αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Έως τότε κρατούνται στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Διαβάστε  Η Ελλάδα έχει απελάσει 7.133 μετανάστες από τις αρχές του 2018

Διαφήμιση