Επίθεση σε χριστιανική εκκλησία μεθοδιστών στο Πακιστάν, 5 νεκροί

Επίθεση σε χριστιανική εκκλησία μεθοδιστών στο Πακιστάν, 5 νεκροί

Μια ιδιαίτερα ανησυχητική, για την περίοδο, τρομοκρατική επίθεση έπληξε τη μικρή χριστιανική κοινότητα του Πακιστάν, όταν δυο άνδρες φορώντας γιλέκα με εκρηκτικά επιχείρησαν να μπουν και να πυροδοτήσουν τις βόμβες μέσ σε εκκλησία μεθοδιστων, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 5 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων ακόμη.

Αν και η θρησκευτική βία τόσο σε βάρος μουσουλμάνων ακόμα και κατά της μικρής κοινότητας των χριστιανών στο Πακιστάν δεν είναι πρωτόγνωρη, η εκδήλωσή της τώρα φαίνεται να αποτελεί μια ακόμη ένδειξη διεύρυνσης του χάσματος πολιτισμών, που πυροδοτείται από την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, τόσο εντός των ΗΠΑ όσο και εκτός, καθώς και από τη συνεπακόλουθη άνοδο της ακροδεξιάς σε πολλά σημεία του πλανήτη και ιδιαίτερα στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Η επίθεση εκδηλώθηκε στην πόλη Κέττα, περίπου 65 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με το BBC, περισσότερα από 12 άτομα έχουν τραυματιστεί, από τη συμπλοκή μεταξύ των δυο βομβιστών αυτοκτονίας οι οποίες δεν ανακόπηκαν από αστυνομικούς που φρουρούν την εκκλησία.

Διαβάστε  Αίγυπτος: Επίθεση σε χριστιανικό μοναστήρι, ένας νεκρός

Όπως επισημαίνουν οι αρχές της περιοχής, αν οι αστυνομικοί δεν είχαν επέμβει εγκαίρως, τότε οι απώλειες θα ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ μεγαλύτερο είναι το ξέσπασμα σεχταριστικής βίας κατά χριστιανών στην Αίγυπτο, όπου επιθέσεις κατά εκκλησιών άπό τις αρχές του έτους έχουν οδηγήσει σε τριψήφιο αριθμό θυμάτων.

Διαβάστε  Το Ισλαμικό Κράτος επιμένει στον ιερό πόλεμο κατά χριστιανών στην Αίγυπτο

Ωστόσο, πολύ μεγάλες είναι και οι απώλειες σιιτών μουσουλμάνων, από επιθέσεις σουνιτών στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Διαφήμιση