Περισσότερη Frontex, υποστήριξη στο Άσυλο, έδωσαν Μέρκελ-Γιούνκερ σε Τσίπρα-Μπορίσοφ

Περισσότερη Frontex, υποστήριξη στο Άσυλο, έδωσαν Μέρκελ-Γιούνκερ σε Τσίπρα-Μπορίσοφ

Δεσμεύσεις για την ενίσχυση των δυνάμεων της Frontex στα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας με την Τουρκία καθώς και για την ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου εξασφάλισαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Βουλγαρίας από την καγκελάριο της Γερμανίας και τον πρόεδρο της Κομισιόν, στην τετραμερή συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε στήριξη και στενότερη συνεργασία για την καλύτερη εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό και μεταναστευτικό, τους ενημέρωσε για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, εξέφρασε ικανοποίηση για την στήριξη των ελληνικών θέσεων από την Ε.Ε., τη Γερμανία και τη Βουλγαρία και ζήτησε να είναι σταθερή αυτή η στάση στο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε  Παρασκηνιακό new deal ΗΠΑ και ΕΕ με τον Ερντογάν

Ο Έλληνας πρωθυπουργός καρπώνεται και τη “γέφυρα” λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της βουλγαρικής προεδρίας, την οποία ο Μπόικο Μπορίσοφ φαίνεται να έχει πειστεί να την αναβαθμίσει σε βαλκανική προεδρία με την υποστήριξη της Ελλάδας, στη βάση της διεύρυνσης της ΕΕ με την είσοδο νέων βαλκανικών χωρών.

Διαφήμιση

Διαφήμιση