Το Bitcoin παραμένει σε γκρίζα ζώνη, λέει η Γερμανία

Το Bitcoin παραμένει σε γκρίζα ζώνη, λέει η Γερμανία

Το Bitcoin δεν θεωρείται νόμιμος ή αποδεκτός τρόπος πληρωμής, δεν αναγνωρίζεται ως συναλλαγματική ισοτιμία, δεν ρυθμίζεται, ούτε εγγυάται κανείς για τις καταθέσεις σε αυτό, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

Ωστόσο, ο Ντένις Κολμπεργκ επισήμανε ότι τις εξελίξεις σε αυτές τις αγορές παρακολουθούν τόσο το υπουργείο Οικονομικών, όσο και οι BaFin και η Bundesbank, καθιστώντας σαφές ότι αν και παράνομο το “φαινόμενο” Bitcoin δεν είναι σε καμία περίπτωση αμελητέο.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι οι αρχές παραμένουν επιφυλακτικές, όχι όμως αρνητικές, γεγονός που καταδεικνύει ότι υπάρχει εσωτερική συζήτηση για το θέμα.

Διαβάστε  Μυρίζει κρίση στην Ιταλία, σε επίπεδα 2014 οι αποδόσεις των ομολόγων

Η Γερμανία παρακολουθεί με προσοχή τον αντίκτυπο που έχουν τα κρυπτονομίσματα στην αγορά, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, καθώς το bitcoin σημείωσε άλμα και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πλέον γνωστού κρυπτονομίσματος έκαναν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους σε αμερικανικό χρηματιστήριο.

«Το υπουργείο Οικονομικών, η (Ομοσπονδιακή Χρηματοπιστωτική Εποπτική Αρχή) BaFin και η Bundesbank παρακολουθούν τις εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές με προσοχή και αυτό αφορά και τα bitcoins»

δήλωσε ο Ντένις Κολμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε  Με lexotanil οι επενδυτές: Τι δείχνουν τα διαγράμματα για Ελλάδα, εμπορεύματα και... Τραμπ

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν θα σχολιάσει την εξέλιξη της αξίας του bitcoin στις αγορές.

«Γενικά μιλώντας, μπορώ να πω ότι τα bitcoins δεν είναι νόμιμα μέσα πληρωμής και δεν υπόκεινται σε κάποια εξασφάλιση καταθέσεων»,

δήλωσε ο Κόλμπεργκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Bank for International Settlements έχει συστήσει στις κεντρικές τράπεζες να παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις στα κρυπτονομίσματα και να επεξεργαστούν έγκαιρα δικά τους σχέδια για την έκδοση ηλεκτρονικών νομισμάτων, ακόμα και με κεντρική διαχείριση.

Διαβάστε  Πόλεμος FF Group-QCM: Στο παιχνίδι FT και Fosun, roller coaster η μετοχή

Πολύ κοντά σε κάτι τέτοιο βρίσκεται η Κεντρική Τράπεζα της Φινλανδίας, ενώ το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την αντικατάσταση των SDR με ηλεκτρονικό νόμισμα.

Διαφήμιση