Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού
Το μοντέλο της καινοτομίας και της ενσυναίσθησης ως κινητήριο δύναμη της "α-τυπικής" αριστείας, ανέδειξε, μεταξύ άλλων στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η CEO της "Μάννα Τσατσαρωνάκη" Ελένη Τσατσαρωνάκη.
Μηχανές αγοράζουν οι Έλληνες - Τα στοιχεία από τις ταξινομήσεις
Brent oil barrel. Diagram chart. Generate Ai
Βαγγέλης Μυτιληναίος
Weather, Καιρός
η αύξηση της παράνομης χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης με τη μορφή deepfakes συνδέεται βαθιά με την αύξηση της δημοτικότητάς της
Two professional female mixed martial arts fighters competing in an octagon cage in a floodlit arena full of spectators. One fighter strikes her opponent with leg raised in a roundhouse kick. Her opponent blocks the blow with her arm. Both fighters are wearing shorts/bra tops and protective gloves.

Η ΕΚΤ διατηρεί τα επιτόκια, μειώνει το QE

Σχετικάθέματα

Χωρίς εκπλήξεις και… ειδήσεις ολοκληρώθηκε το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2017, καθώς αποφασίστηκε η διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ επαναβεβαιώθηκε η απόφαση για παράταση και μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως.

Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ότι τα βασικά επιτόκια “θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο και πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα διενέργειας των καθαρών αγορών στοιχείων ενεργητικού”.

Όσον αφορά τα μη συμβατικά μέτρα νομισματικής πολιτικής,

“η ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι από τον Ιανουάριο του 2018 σκοπεύει να συνεχίσει να πραγματοποιεί καθαρές αγορές στοιχείων ενεργητικού στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού (asset purchase programme – APP), ύψους 30 δισεκ. ευρώ μηνιαίως, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2018 ή και αργότερα, εφόσον χρειαστεί, και πάντως έως ότου το Διοικητικό Συμβούλιο διαπιστώσει μια διαρκή προσαρμογή της πορείας του πληθωρισμού η οποία να είναι συμβατή με την επιδίωξή του για τον πληθωρισμό”.