Νέα υψηλά για τις μετοχές και μεταβλητότητα προβλέπει η Goldman Sachs για το 2018

Η Goldman Sachs Asset Management (GSAM) αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα συνεχιστεί το 2018, οδηγώντας τις μετοχές σε νέα υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με το πρόσφατα δημοσιευμένο Investment Outlook.

Η έκθεση απαντά σε έξι βασικές ερωτήσεις για το έτος, όπως: “Είναι οι μετοχές υπεραγορασμένες;” και “Που θα δούμε το επόμενο disruption;” Όσον αφορά τις απόψεις της αγοράς, η ομάδα GSAM προτιμά τις μετοχές έναντι των εταιρικών ομολόγων και αυτά έναντι των επιτοκίων.

Φαίνεται επίσης ότι οι αναδυόμενες αγορές εκτός της Κίνας είναι πόλος έλξης, ιδιαίτερα σε σχέση με τις ανεπτυγμένες αγορές. Επιπλέον, η ομάδα της Goldman Sachs πιστεύει ότι η σύσφιγξη της κεντρικής νομισματικής πολιτικής σε επίπεδο κεντρικών τραπεζών θα αποτελέσει καταλύτη για τη μεταβλητότητα στις αγορές το 2018, καθώς οι προσδοκίες της αγοράς για τις αυξήσεις επιτοκίων της Fed είναι σε μη ρεαλιστικά χαμηλά επίπεδα.

Διαβάστε  Σενάρια για σπάσιμο της FF Group, σε lockdown η διοίκηση

Εν κατακλείδι, η Goldman SAchs το 2018 αναμένει αυξημένη μεταβλητότητα καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσει η περιορισμού θέσεων σε προϊόντα με αυξημένο ρίσκο, όπως επισημαίνει ο Kane Brenan, επικεφαλής και συν-διευθύνων σύμβουλος της GSAM Global Solutions Portfolio.

Attachments

Διαφήμιση