Μπαρνιέ: Brexit χωρίς εμπορική συμφωνία με ΕΕ

Μπαρνιέ: Brexit χωρίς εμπορική συμφωνία με ΕΕ

Μεγάλο χάσμα στις διαπραγματεύσεις για εμπορική συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας αναγνωρίζει ο καθ ύλην αρμόδιος, Μιεσέλ Μπαρνιέ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες επιτύχουν τον στόχο πριν την καταληκτική ημερομηνία του Brexit, τον Μάρτιο του 2019.

Ερωτηθείς για τις φήμες ότι μια εμπορική συμφωνία θα μπορούσε να είναι έτοιμη προς υπογραφή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά το «διαζύγιο», ο κ. Μπαρνιέ επανέλαβε ότι η επίσημη γραμμή της Ε.Ε. είναι ότι μόνο μια «πολιτική διακήρυξη» που θα περιγράφει τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις θα είναι έτοιμη την περίοδο που θα αποχωρεί η Μ. Βρετανία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αφού ενημέρωσε τους Ευρωπαίους υπουργούς ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα διεξαχθεί στο τέλος της εβδομάδας, ο κ. Μπαρνιέ τόνισε ότι για τη διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Επέμεινε επίσης ότι δεν πρέπει η Μ. Βρετανία να «υπαναχωρήσει» από τη συμφωνία της περασμένης εβδομάδας, εάν θέλει να διαπραγματευτεί τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών.

Διαβάστε  Ο Τραμπ εμπρηστής του G7, Μακρόν-Μέρκελ έσωσαν τα προσχήματα

Διαφήμιση