Γκουτιέρες κατά Τραμπ στο CNN

Γκουτιέρες κατά Τραμπ στο CNN

Επικριτικός απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ ήταν, σε συνέντευξή του στο CNN, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ

Όπως αναφέρει στις δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει εκεί την αμερικανική πρεσβεία θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Μια άποψη που έρχεται σε αντίθεση με εκείνη της Νίκι Χέιλι, της πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, η οποία έκρινε, λίγες ώρες νωρίτερα, ότι η απόφαση Τραμπ θα «βοηθήσει τη διαδικασία για την ειρήνη» μεταξύ Ισραηλινών- Παλαιστινίων, ενώ υποστήριξε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος υλοποίησε τη βούληση του αμερικανικού λαού.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν ανακαλεί τους πρέσβεις σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Ο Γκουτέρες, που παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, εμφανίστηκε αρχικά θετικά διακείμενος που ο σύμβουλος και γαμπρός του δισεκατομμυριούχου, ο Τζάρεντ Κούσνερ, συναντήθηκε με Ισραηλινούς και Παλαιστινίους με θέμα την εκπόνηση ενός νέου σχεδίου για την επίτευξη της ειρήνης έπειτα από αδιέξοδο πολλών ετών.

«Δεν λέω ότι αυτό θα απέδιδε (εντέλει) καρπούς, όμως υπήρχε μια ελπίδα ότι τελικά θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την τρομερή διένεξη μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων» τόνισε ο αξιωματούχος.

Διαβάστε  Η Γερμανία ισχυροποιείται, εξελέγη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ωστόσο, λίγο μετά πρόσθεσε: «πιστεύω ότι η απόφαση που ελήφθη την Τετάρτη κινδυνεύει να υπονομεύσει αυτήν την προσπάθεια».

Από την πλευρά της η Χέιλι υπεραμύνθηκε, μιλώντας επίσης στο CNN, της απόφασης του Αμερικανού προέδρου, υποστηρίζοντας ότι ο Τραμπ υλοποίησε τη βούληση του αμερικανικού λαού.

Διαφήμιση