Διπλό ράλι στο Bitcoin, πάνω από τα 18,000

Διπλό ράλι στο Bitcoin, πάνω από τα 18,000

Συνεχίζεται η φρενήρης άνοδος του Bitcoin, υπερβαίνοντας και το φράγμα των 18,000 δολαρίων, την ημέρα που κάνουν το ντεμπούτο τους τα futures του ηλεκτρονικού νομίσματος στο CBOE/CME, τα οποία άνοιξαν με κέρδη 21%.

Το πιο εμπορεύσιμο συμβόλαιο του Bitcoin στο CBOE, στο Σικάγο, άνοιξε στα $15,460, στη Νέα Υόρκη την Κυριακή το απόγευμα, ενώ σκαρφάλωσε άμεσα στο υψηλό των $18,700 καταγράφοντας κέρδη 21%, ενώ η τελευταία ένδειξη ήταν στα 18,100 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συμβόλαια του Bitcoin διακανονίζεται με μετρητά και όχι με Bitcoins, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την είσοδο πραγματικού, θεσμικού χρήματος στην αγορά ηλεκτρονικών ισοτιμιών, τα οποία όμως δεν έχουν ηλεκτρονικό αλλά πραγματικό αντίκρυσμα.


Για φούσκα-on the making προειδοποίησε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Ζηλανδίας, προσθέτοντας τη φωνή του δίπλα στον CEO της JP Morgan και άλλους παράγοντες του χρηματοοικονομικού συστήματος που ανθίστανται στον “πυρετό του Bitcoin”.

Διαβάστε  "Πόλεμος" στον ΟΠΕΚ: Ποιοί θέλουν φθηνότερο και ποιοί ακριβότερο πετρέλαιο

Σε αυτλη τη φάση η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin κινείται στα 240 δισ. δολάρια, επίπεδο που είναι πολύ υψηλότερο ακόμα και από την αξία των ανοιχτών συμβολαίων χρυσού, σύμφωνα με τον Άντριου Κένινγκχαμ της Capital Economics.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ακόμα και αν η αξία του Bitcoin σήμερα εκμηδενιστεί, οι πραγματικές απώλειες σε επίπεδο χρήματος θα ήταν αντίστοιχες πτώσης 0,6% στη Wall Street, καθώς τα πραγματικά κεφάλαια που έχουν επενδυθεί είναι πολύ μικρότερα, καθώς τοποθετήθηκαν κυρίως σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Διαφήμιση