Σύλληψη οδηγού φορτηγού για trafficking μεταναστών

Σύλληψη οδηγού φορτηγού για trafficking μεταναστών

Τον οδηγό φορτηγού που μετέφερε μετανάστες με τελικό προορισμό την Ελλάδα, έναντι αμοιβής, συνέλαβε η αστυνομία, μετά από επιχείρηση μικρής κλίμακας στην εθνική οδό.

Παρά τον εντοπισμό του οχήματος και τη διεξαγωγή οργανωμένης, σύμφωνα με τις αρχές επιχείρησης, δεν εντοπίστηκαν άλλα μέλη του κυκλώματος, παρά το γεγονός ότι συνήθως αυτού του τύπου οι μεταφορές γίνονται με προπορευόμενα οχήματα, από πλευράς εμπόρων.

Από τις πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, πρόκειται για 48χρονο άντρα, σε βάρος του οποίου, αλλά κι ακόμη ενός συνεργού του, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της «Μεταφοράς – Προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας» και της «Απείθειας».

Διαφήμιση

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης, αστυνομικοί εντόπισαν φορτηγό αυτοκίνητο τύπου βαν, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε μεταφορά 15 αλλοδαπών που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για τη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, ενώ συνελήφθη ο διακινητής που επέβαινε ως οδηγός.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, έναντι χρηματικού ποσού κι έχοντας ως τελικό προορισμό τη χώρα μας.