Σε μπαράζ επαφών ο Κοτζιάς στις Βρυξέλλες

Σε μπαράζ επαφών ο Κοτζιάς στις Βρυξέλλες

Έντονη θα είναι η εβδομάδα στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής για την Ελλάδα, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε σειρά συνεδριάσεων οργάνων της ΕΕ, καθώς και σε επαφές για την διευθέτηση εν εν εξελίξει κρίσεων, ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις για την προγραμματισμένη τριμερή συνάντηση για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Διαφήμιση

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε  Κοντά σε λύση για το Σκοπιανό, "ναι" Ζάεφ για αναθεώρηση Συντάγματος-Μνημόνιο

Η συζήτηση θα εστιασθεί, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, στις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράκ και στην αυτόνομη περιφέρεια του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Ο κ. Κοτζιάς θα λάβει επίσης μέρος στην κοινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και υπουργών Αναπτυξιακής Συνεργασίας, η οποία θα επικεντρωθεί σε θέματα που σχετίζονται με την περιοχή του Sahel, ενώ θα γίνει και μία αποτίμηση της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Αφρικανικής Ένωσης.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Έτοιμη η συμφωνία λέει ο Ζάεφ

Ο υπουργός θα συμμετάσχει στο πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις σχέσεις Ε.Ε. – Ισραήλ.

Διαφήμιση