Ο Τραμπ φέρνει πιο κοντά Τουρκία-Γαλλία

Ο Τραμπ φέρνει πιο κοντά Τουρκία-Γαλλία

Πρόσφορο έδαφος για επαναπροσέγγιση της Γαλλίας με την Τουρκία δημιουργεί η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσουν οι ΗΠΑ την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, καθώς ο Εμμάνουελ Μακρόν θα συνεργαστεί με τον Ταγίπ Ερντογάν, σε μια προσπάθεια να πείσουν τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για την Ιερουσαλήμ.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ότι η ενέργεια των ΗΠΑ προκαλεί ανησυχίες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, Τουρκία και Γαλλία θα καταβάλουν κοινή προσπάθεια για να αναθεωρήσει η Ουάσινγκτον την απόφασή της.

Διαβάστε  Η νέα κυβέρνηση του Ερντογάν δεν άρεσε στις αγορές

Ο πρόεδρος Ερντογάν μίλησε επίσης τηλεφωνικά για το ίδιο θέμα με τους προέδρους του Καζακστάν, του Λιβάνου και του Αζερμπαϊτζάν. Για την Τετάρτη συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, στον οποίο συμμετέχουν 57 χώρες του κόσμου με μουσουλμανικό πληθυσμό.

Διαφήμιση

Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ ανησυχεί τους συμμάχους των ΗΠΑ στη Δύση. Την Παρασκευή, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία και Σουηδία κάλεσαν την Ουάσινγκτον να παρουσιάσει «λεπτομερείς προτάσεις για διευθέτηση» του Μεσανατολικού.

Διαβάστε  Συνεχίζει με συλλήψεις Βρετανών, το πογκρόμ κατά των Κούεδων ο Ερντογάν

Διαφήμιση