Ληστεία bitcoins από miner, στο προσκήνιο η ασφάλεια

Ληστεία bitcoins από miner, στο προσκήνιο η ασφάλεια

Μια ακόμη ληστεία Bitcoins από εταιρία παραγωγής (mining) έρχεται να προστεθεί στην έξαρση που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες, πλήττοντας εν μέρει τη φήμη του νομίσματος και ανοίγοντας τη συζήτηση για νέα μέτρα ασφαλείας και εξέλιξη του λογισμικού “ραχοκοκαλιά”, του Blockchain.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκλάπησαν 4.700 Βitcoins το NiceHash, το οποίο εδρεύει στη Σλοβενία, με τη διεύθυνση να δηλώνει ότι εργάζεται για την ανάκτηση των bitcoins.

Η αξία των Bitcoins που εκλάπησαν ανέρχεται στα 65-80 εκατ. καθώς η τιμή έχει έντονες διακυμάνσεις και τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε έντονα ανοδική τροχιά.

Διαφήμιση

Η επίθεση έλαβε χώρα νωρίς την Τετάρτη, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της NiceHash, Μάρκο Κομπάλ. Όπως προαναφέρθηκε, η NiceHash είναι μια υπηρεσίαmining, η οποία φέρνει κοντά χρήστες που είναι πρόθυμοι να διαθέσουν υπολογιστική ισχύ με χρήστες που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για να τη χρησιμοποιήσουν για παραγωγή («εξόρυξη») νέων bitcoins.

Σύμφωνα με τον Κομπάλ, ο υπολογιστής ενός εργαζομένου παραβιάστηκε στο πλαίσιο της επίθεσης, ενώ, όπως υπογράμμισε, είναι σε εξέλιξη έρευνα από τοπικές και διεθνείς υπηρεσίες- αν και, ερωτηθείς σχετικά από το BBC, δεν διευκρίνισε ποιες. Σημειώνεται πως η εταιρεία δέχθηκε μεγάλο όγκο επικρίσεων από χρήστες στο Facebook, ενώ κάποια στιγμή εμφανίστηκε και μια ψεύτικη σελίδα, η οποία επιδιδόταν σε παραπληροφόρηση για το περιστατικό.