Γαλλική επίθεση στις ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή

Γαλλική επίθεση στις ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή

Σκληρή γραμμή έναντι των ΗΠΑ επέλεξε, για ακόμη μια φορά, η Γαλλία απαντώντας την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών η Γαλλία επιχείρησε να αδράξει την ευκαιρία και να περιορίσει το ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή.

«Ακούω κάποιους, ανάμεσά τους και τον κ. Τίλερσον να λένε ότι τα πράγματα θα γίνουν εν καιρώ και τώρα είναι η στιγμή για διαπραγματεύσεις. Μέχρι σήμερα η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να έχει μεσολαβητικό ρόλο σε αυτή τη διένεξη, αλλά έθεσε εαυτόν εκτός ως ένα βαθμό. Η πραγματικότητα είναι ότι είναι μόνη και απομονωμένη σε αυτό το ζήτημα»,

είπε ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Διαβάστε  Και τον πρόξενο του Ισραήλ απελαύνει ο Ερντογάν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον βρίσκεται στο Παρίσι, όπου θα συμμετάσχει εντός της ημέρας σε διεθνή διάσκεψη για τον Λίβανο και θα έχει διμερείς συνομιλίες με τον κ. Λε Ντριάν.

Η Χαμάς κήρυξε «ημέρα οργής» και κάλεσε τους Παλαιστίνιους να ξεκινήσουν μια τρίτη Ιντιφάντα κατά του Ισραήλ, οι αρχές του οποίου φοβούνται νέα επεισόδια στις προσευχές της Παρασκευής στο τέμενος Αλ Ακσά της Ιερουσαλήμ.

Διαβάστε  Η Τουρκία απελαύνει τον πρέσβη του Ισραήλ

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κατέβηκαν την Πέμπτη στους δρόμους πόλεων της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας κι έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ενώ ακολούθησαν άγριες συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 22 άτομα από πραγματικά πυρά και σφαίρες από καουτσούκ μόνο στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Διαβάστε  Γαλλία: Απετράπη επίθεση με τοξικό αέριο ή εκρηκτικά

Διαφήμιση