Τα κρυμμένα μηνύματα στο video Νετανιάχου για τον Τραμπ

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην ευχαριστήρια απάντησή του προς τον Ντόναλντ Τραμπ, για την αναγνώριση της ΙΕρουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Αν και το μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του Νετανιάχου φαίνεται απλά να αναφέρεται στην απόφαση ως τολμηρή αλλά δίκαιη πράξη, σε μια πιο προσεκτική ανάγνωση ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προσπαθεί να εφησυχάσει τη διεθνή κοινότητα, για τη μεταβολή του status quo των θρησκευτικών χώρων, ώστε να περιορίσει τις αντιδράσεις, ενώ στην κατακλείδα εισάγει τον παράγοντα ευγνωμοσύνης όχι μόνο του κράτους του Ισραήλ, αλλά και των απανταχού Εβραίων.

Με τον τρόπο αυτό ο Νετανιάχου ενημερώνει σε παγκόσμια μετάδοση την ανάγκη στήριξης των πολιτικών του Ντόναλντ Τραμπ από τους Εβραίους, τόσο ως κοινότητα, όσο και αυτόνομα, σε παγκόσμια κλίμακα. Παράλληλα στέλνει μήνυμα στις υπόλοιπες χώρες, ότι θα απολαύσουν κάτι αντίστοιχο εφόσον συνταχθούν με τη γραμμή του Ντόναλντ Τραμπ, επιχειρώντας να ανοίξει διεθνή διάλογο στη βάση διαπραγμάτευσης οφελών, για κάθε χώρα ξεχωριστά.

Διαβάστε  Πως ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους Παλαιστίνιους, νεκρούς και ζωντανούς

Με τη στρατηγική αυτή ο Μπενιαμίν Νετανιάχου χρησιμοποιεί τις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ ως Δούρειο Ίππο για τη διάσπαση του αρραγούς μετώπου της διεθνούς κοινότητας και τη νομιμοποίηση της προσάρτησης της Ιερουσαλήμ, η οποία παραμένει σε γκρίζο καθεστώς από τον πόλεμο των έξι ημερών.

Ως «ιστορική μέρα» για το Ισραήλ χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, αντιδρώντας στην ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίν στην Ιερουσαλήμ και την αναγνώριση της ιερής πόλης ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Είναι μία ιστορική μέρα. Η ανακοίνωση από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την ιστορία της Ιερουσαλήμ»,

τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σε δήλωσή του που μεταδόθηκε μέσω βίντεο.

«Πρόεδρε Τραμπ σε ευχαριστούμε για τη γενναία απόφασή σου να αναγνωρίσεις την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα στο Ισραήλ και να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας εκεί»

, πρόσθεσε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

«Καλώ και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών»,

πρόσθεσε, ενώ ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του είπε:

«Και η αλήθεια είναι ότι δεν θα επέλθει η ειρήνη, χωρίς την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ».

Διαφήμιση