Βρετανία: Απετράπη δολοφονία της Τερέζα Μέι

Βρετανία: Απετράπη δολοφονία της Τερέζα Μέι

Πρωτοφανές, στα βρετανικά χρονικά, σχέδιο δολοφονίας της Τερέζα Μέι απετράπη από τις αρχές, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, το οποίο επικαλείται πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η Τερέζα Μέι έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, καθώς οι χειρισμοί του Brexit και τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν πλήξει το ηγετικό της προφίλ, ενώ βρίσκεται σε ανοιχτή και διαρκή σύγκρουση τόσο με τους Ιρλανδούς όσο και με τους Σκωτσέζους.

Όπως μετέδωσε το Sky, το σχέδιο δολοφονίας της Μέι που απετράπη ήταν βαθύ, ευρύ και με εμπλοκή πολλών ατόμων, στα πρότυπα στρατιωτικής επιχείρησης, καθώς προέβλεπε τη ρίψη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην επίσημη κατοικία της πρωθυπουργού στη Ντάουνινγκ Στριτ και εν μέσω του χάους που θα ακολουθούσε την εισβολή ενόπλων που θα δολοφονούσαν τη Μέι.

Διαφήμιση

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι η έρευνα που οδήγησε στη ματαίωση του σχεδίου διεξαγόταν επί πολλές εβδομάδες και σε αυτή συμμετείχαν στελέχη της Σκότλαντ Γιαρντ, της υπηρεσίας αντικατασκοπίας MI5 και της αστυνομίας της περιοχής Γουέστ Μίντλαντς.

Νωρίτερα την Τρίτη, ένας εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε ότι οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου κατάφεραν να αποτρέψουν την εκτέλεση εννέα σχεδίων για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στη χώρα μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.

Παράλληλα, η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι σε δύο υπόπτους που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατία και θα προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου στο Ουέστμινστερ αργότερα σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Met, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική την 28η Νοεμβρίου. Η αστυνομία ανέφερε ότι πρόκειται για τους Νάιμουρ Ζακαρίγια Ραχμάν, 20 ετών, κάτοικο του βόρειου Λονδίνου, και τον Μοχάμεντ Ακίμπ Ιμράν, 21 ετών, κάτοικο του νοτιοανατολικού Μπέρμιγχαμ.