Πειραιώς: Απεξάρτηση από τον ELA το 2018 βλέπει ο Χρήστος Μεγάλου

Πειραιώς: Απεξάρτηση από τον ELA το 2018 βλέπει ο Χρήστος Μεγάλου

Βούληση για επίτευξη του στόχου της πλήρους απεξάρτησης από τον “ακριβό” ELA, εντός του 2018, και την στήριξη σε ίδια κεφάλαια, για την Τράπεζα Πειραιώς, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος, Χρήστος Μεγάλου, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε τις κυβερνητικές προβλέψεις για ανάπτυξη 2%, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο, CNBC.

«Έχουμε αυξήσει σημαντικά τις καταθέσεις μας. Είμαστε πάνω από το επίπεδο του 2016. Μειώσαμε την έκτακτη ενίσχυση ρευστότητας που λαμβάνουν οι τράπεζες από την ΕΚΤ και προσβλέπουμε στο να τη μηδενίσουμε έως το τέλος του 2018»

ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεγάλου. Ο ίδιος εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι το 2018 αναμένεται να είναι «ένα καλό έτος».

«Περιμένω ανάπτυξη 2% του ΑΕΠ, περιμένω η ρευστότητα να αυξηθεί και η έκτακτη στήριξη ρευστότητας να μειωθεί σημαντικά και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κερδοφορία των τραπεζών»

δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Μεγάλου.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Εντός στόχων για NPL's η Πειραιώς, έχει κεφάλαια να "κάψει"

Όπως σημείωσε το CNBC, η ελληνική οικονομία εμφάνισε τρία συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης φέτος και σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα, η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,3% σε ετήσια βάση το γ’ τρίμηνο.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι η χώρα έχει «γυρίσει σελίδα» μετά από χρόνια ύφεσης. Περιμένει η ανάπτυξη να διαμορφωθεί κοντά στο 2% το 2018 και υποστηρίζει ότι θα βγει από το πρόγραμμα διάσωσης σύμφωνα με το σχέδιο τον Αύγουστο του 2019 χωρίς να χρειαστεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια από τους πιστωτές.

«Πιστεύουμε ότι η σταθερότητα θα φέρει επίσης περισσότερες καταθέσεις στην εγχώρια αγορά»,

ανέφερε ο κ. Μεγάλου, προσθέτοντας ότι σταδιακά επιστρέφει η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.

Διαβάστε  Εθνική και Πειραιώς πουλάνε κόκκινα δάνεια

Όπως είπε, ωστόσο, χρειάζεται να γίνουν ακόμα πολλές μεταρρυθμίσεις για να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη.

«Βρισκόμαστε στη σωστή τροχιά, στην καλύτερη τροχιά από το ξέσπασμα της κρίσης: δεν μπορεί να επιδεινωθεί η κατάσταση, μόνο να βελτιωθεί»,

κατέληξε ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς.

Διαφήμιση