Η Goldman Sachs “σκανάρει” τις 4 μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης

Θετική, σε γενικές γραμμές, αλλά επιφυλακτική για την πολιτική βούληση, τις επιπτώσεις των μεταρρυθμίσεων και το σοκ του Brexit, που τώρα αρχίζει να εκδηλώνεται, είναι η Κατερίνα Αλεξάκη, επικεφαλής του Τακτικού Τομέα Ερευνών της Goldman Sachs, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, σημαντική βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος και μείωση της πολιτικής αβεβαιότητας.

Σύμφωνα με την αναλύτρια της Goldman Sachs το σταθερά βελτιούμενο μακροοικονομικό σκηνικό, ανανεώνει την αναπτυξιακή δυναμική των κορυφαίων οικονομιών της Ευρωζώνης. Τα καλά νέα δεν περιορίζονται μόνο στις οικονομίες – υπάρχουν επίσης φωτεινά σημεία μεταξύ των ευρωπαϊκών βιομηχανιών.

“Ενώ οι οικονομίες της Ευρώπης έχουν ξεκάθαρα ξεχωριστούς χαρακτήρες, βλέπουμε κάποιες οφθαλμοφανείς ευκαιρίες στα επόμενα χρόνια”

υποστηρίζει η Κατερίνα Αλεξάκη, ξεναγώντας τους επενδυτές στα βασικά σημεία των κορυφαίων οικονομιών και τις τάσεις που αναπτύσσονται.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Η FF Group απαντά στην QCM, που εστιάζει, τι ξεχνάει

Η οικονομία της Γερμανίας αναδεικνύεται ως η κορυφαία εξαγωγική δύναμη της Ευρώπης, επιτυγχάνοντας, το 2016, πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που αντιστοιχεί στο 8,5% του ΑΕΠ, ενώ Γαλλία και Βρετανία παράγουν ελλείμματα.

Ισχυρή, σύμφωνα με την αναλύτρια της Godman Sachs, είναι η αναπτυξιακή δυναμική της Ισπανίας, η οποία παρά τις αναταράξεις της Καταλονίας, υπερβαίνει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, εξερχόμενη από την κρίση.

Διαβάστε  Ράλι στα ελληνικά ομόλογα

Στη Γαλλία, η ΚΑτερίνα Αλεξάκη, βλέπει θετικά την ατζέντα του Εμμάνουελ Μακρόν, τόσο ως προς την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, όσο στις μεταρρυθμίσεις τα εργασιακά και τον περιορισμό του κοινωνικού κράτους, αναγνωρίζοντας ωστόσο το υψηλό πολιτικό κόστος που επωμίζεται, με τη δημοτικότητα του να υποχωρεί στο 40%, μέσα σε μερικούς μήνες από την εκλογή του.

Τέλος, όσον αφορά την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, η αναλύτρια της Goldman Sachs επισημαίνει ότι αν και αρχικά εμφάνισε ισχυρά αντισώματα στο Brexit, καθώς ο καιρός περνάει και η ημερομηνία του διαζυγίου πλησιάζει, η κατανάλωση αρχίζει να παρουσιάζει ενδείξεις κάμψης, τάση, που σύμφωνα με την Κατερίνα Αλεξάκη, θα ενταθεί και θα διατηρηθεί, λόγω της αβεβαιότητας.

Διαβάστε  Σε σύγχυση οι traders για το πολιτικό μέλλον της Ιταλίας, τι δείχνουν μετοχές και ομόλογα

Διαφήμιση