Η Deutsche Bank στέλνει στοιχεία για τον Τραμπ στο FBI

Η Deutsche Bank στέλνει στοιχεία για τον Τραμπ στο FBI

Στοιχεία σχετικά με τις σχέσεις της με τον Ντόναλντ Τραμπ έχει αρχίσει να στέλνει στις αμερικανικές αρχές η Deutsche Bank, στο πλαίσιο της έρευνας για σχέσεις με τη Ρωσία, αν και οι δικηγόροι του προέδρου των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει σχετική κλήτευση.

Σύμφωνα με τους Financial Times, που επικαλούνται πηγή με γνώση της υπόθεσης, η αποστολή εγγράφων σχετικά με τον Τραμπ, ξεκίνησε πριν από αρκετές εβδομάδες. “Η Deutsche δεν θα μπορούσε να παραδώσει πληροφορίες πελατών χωρίς κλήτευση”, δήλωσε ένας ακόμη αξιωματούχος με άμεση γνώση.

Διαβάστε επίσης: Τραμπ-Ρωσία: Η εμπλοκή της Deutsche Bank σημαίνει… Μέρκελ

Διαβάστε  Συγχωνεύθηκαν AT&T-Time Warner παρά τις αντιδράσεις Τραμπ, Χίλαρι, Σάντερς

Η κίνηση αυτή είναι ένα μήνυμα ότι ο ειδικός Εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, μπορεί να ερευνά πέρα από τις επαφές που έγιναν μεταξύ της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και των Ρώσων αξιωματούχων, διευρύνοντας το αντικείμενο, με την ένταξη και των επιχειρηματικών συναλλαγών του δισεκατομμυριούχου προέδρου των ΗΠΑ, πριν την είσοδό του στην πολιτική.

Η ομάδα του Ρόμπερτ Μιούλερ διερευνά τον ρόλο της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές, μέχρι στιγμής οι καταθέσεις δυο πρώην συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ έχουν αποκαλύψει δημοσίως μόνο επαφές με άτομα που συνδέονται με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια και στο αμέσως μετά την εκστρατεία, χωρίς να προκύπτει ανάμειξη του ιδίου.

Διαβάστε  Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά ιρανικής τράπεζας και προσώπων

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις στην έρευνα για τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αντιδράσει σθεναρά στο ενδεχόμενο διερεύνησης προηγούμενων συναλλαγών του στο Real Estate της Νέας Υόρκης, οι FT και άλλοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί έχουν αποκαλύψει ότι συνεργάστηκε στενά με έναν Ρώσο επιχειρηματία που έχει αποδεδειγμένες σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα την πρώην Σοβιετικό Ενωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται για τον Φϊλιξ Στάτερ, ο οποίος συνέβαλλε στη χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων του Τραμο στο Real Estate στο Σόχο.

Διαβάστε  Οι Αμερικάνοι πιέζουν τη Deutsche Bank, ο ρόλος των Κινέζων ενισχύεται

Διαφήμιση