Τραμπ-Ρωσία: Η εμπλοκή της Deutsche Bank σημαίνει… Μέρκελ

Τραμπ-Ρωσία: Η εμπλοκή της Deutsche Bank σημαίνει… Μέρκελ

Κίνηση εκτός πλαισίου επιχειρεί ο ειδικός εισαγγελέας που χειρίζεται την έρευνα για τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία, ζητώντας από τη Deutsche Bank τα στοιχεία των δανείων που έχει χορηγήσει στον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς εμπλέκοντας την τράπεζα που ελέγχεται άμεσα από το γερμανικό Δημόσιο σε έρευνα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τις σχέσεις με τη Ρωσία, ενισχύει τον γεωπολιτικό ρόλο της Γερμανίας, καθιστώντας την Άγκελα Μέρκελ εμμέσως πλην σαφώς ρυθμιστή του πολιτικού σκηνικού στις ΗΠΑ.

Η εμπλοκή της Deutsche Bank, οδηγεί σε ανάμειξη και της γερμανικής κυβέρνησης καθιστώντας το θέμα αμιγώς πολιτικό, ενώ ενδεχομένως να προσφέρει και μοχλό πίεσης στην καγκελαρία έναντι του Λευκού Οίκου.

Διαβάστε  Γερμανία: Ποινικές διώξεις κατά τραπεζιτών για φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις που θα πυροδοτήσει το αίτημα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, στην Deutsche Bank, θα είναι κυρίως παρασκηνιακές αλλά ευρείες.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα έλαβε κλήτευση από τον Μιούλερ πριν από αρκετές εβδομάδες, με την οποία της ζητήθηκε να δώσει πληροφορίες για συγκεκριμένες συναλλαγές, όπως αρχικά αποκάλυψε η Handelsblatt.

Διαβάστε  Στη φυλακή ο πρώην διευθυντής της εκστρατείας Τραμπ

Η Deutsche Bank, που δάνεισε στον οργανισμό του Τραμπ εκατομμύρια δολάρια για ανάπτυξη και αξιοποίηση ακινήτων, δήλωσε ότι δεν κάνει σχόλια για κανέναν από τους πελάτες της.

Ο Μιούλερ ερευνά την πιθανή ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και εάν υπήρξε συνεργασία της εκστρατείας του Τραμπ με τη Μόσχα.

Διαβάστε  Ο Τραμπ βάζει στο στόχαστρο FBI-Ομπάμα, ενώ ο κλοιός γύρω του σφίγγει

Διαφήμιση