Μεταναστευτικό: Το ηχηρό μήνυμα της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ

Μεταναστευτικό: Το ηχηρό μήνυμα της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ

Με νίκη-μήνυμα για τον Ντόναλντ Τραμπ έκλεισε η διαμάχη για το πρώτο προεδρικό διάταγμα που εξέδωσε ως πρόεδρος, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επέτρεψε την πλήρη και καθολική εφαρμογή του κανονισμού που απαγορεύει στους πολίτες έξι χωρών, με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό (Τσαντ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Συρία και Υεμένη) να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ. Με τον τρόπο αυτό στέλνει ηχηρό μήνυμα για ισχύ του προέδρου και τη δυνατότητά του να υλοποιήσει τις αποφάσεις του ακόμα και κόντρα στον κρατικό μηχανισμό.

Μετά από πολλές τροποποιήσεις, την έκδοση δεύτερου αναθεωρημένου διατάγματος και διαρκείς προσφυγές και αποφάσεις περιφερειακών ανώτατων δικαστηρίων, το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο με πλειοψηφία και μετά από την ολοκλήρωση αλλαγών στη σύνθεσή του, με προεδρική εντολή, εξέδωσε απόφαση που δικαιώνει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το δικαστήριο, όπου οι 2 εκ των 9 δικαστών ψήφισαν κατά, αποφάνθηκε υπέρ του αιτήματος της διοίκησης Τραμπ περί άρσης δύο δικαστικών αποφάσεων εναντίον της εφαρμογής, τις οποίες είχαν επιβάλει αμερικανικά ομοσπονδιακά δικαστήρια και οι οποίες είχαν εν μέρει εμποδίσει να τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση.

Διαβάστε  Underwood κατά Trump στη Νέα Υόρκη και δεν είναι σειρά

Το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του αιτήματος της διοίκησης Τραμπ περί άρσης δύο δικαστικών αποφάσεων εναντίον της εφαρμογής, τις οποίες είχαν επιβάλει αμερικανικά ομοσπονδιακά δικαστήρια.

Το μήνυμα της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ είναι σαφές και αφορά τον κρατικό μηχανισμό, ενώ δείχνει διεθνώς ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αποκτά -σταδιακά- τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Διαβάστε  Ο Πάιατ βάζει αμερικανικό "πόδι" στην ελληνική ενεργειακή αγορά

Διαφήμιση