Κοκαΐνη αξίας 5 εκατ. κατασχέθηκε στη Βάρκιζα

Κοκαΐνη αξίας 5 εκατ. κατασχέθηκε στη Βάρκιζα

Νέα μεγάλη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών αποκαλύπτεται μετά από τις ελληνικές αρχές, με την κατάσχεση 135 κιλών κοκαΐνης στη Βάρκιζα, συνολικής αξίας άνω των 5 εκατ. ευρώ, ενώ είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις επωνύμων για κύκλωμα εμπορίας μέσα από το πολυτελές εστιατόριο-μπαρ στο Κολωνάκι και η καταδίωξη Αλβανών στο Ιόνιο από την οποία κατασχέθηκαν 1,5 τόνος ηρωίνης.

Σύμφωνα με την αστυνομία και τα δημοσιεύματα των media για τον εντοπισμό της ποσότητας κοκαΐνης στη Βάρκιζα έπαιξαν ρόλο πληροφορίες από άλλη υπόθεση, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζουν πια, ενώ εκδόθηκαν τάχιστα εντάλματα σύλληψης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη ο ένοικος της πολυτελούς οικίας, μέσα στην οποία βρέθηκαν τα ναρκωτικά, Σέρβος υπήκοος, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα, ούτε και οι ενδεχόμενες σχέσεις του με άλλους συλληφθέντες ή δίκτυα.

Διαβάστε  Νέα χαλάρωση capital controls για να γυρίσουν οι καταθέσεις

Με αυτό τον τρόπο, παραμένει ανοιχτός ο ρόλος του Σέρβου στο σενάριο της υπόθεσης, αν δηλαδή πρόκειται για “εγκέφαλο” ή απλά “φύλακα” της τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών, καθώς οι αρχές θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το στοιχείο ως μοχλό πίεσης προς τον συλληφθέντα ώστε να αποκαλύψει άλλους παίχτες του κυκλώματος.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσχεση τόσο μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης μετά από την υπόθεση των διάσημων στο Κολωνάκι και των Αλβανών διακινητών στο Αιγαίο δημιουργεί την αίσθηση μεγάλης κλίμακας επιχείρησης που υπερβαίνει τα ελληνικά σύνορα.

Διαβάστε  Συνελήφθη Τούρκος στις Καστανιές Έβρου

Ενδιαφέρον για τις ελληνικές αρχές παρουσιάζει και η υπόθεση της Ελληνίδας, μοντέλου, που συνελήφθη στην Κίνα για διακίνηση ναρκωτικών, ωστόσο δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία που να συνδέουν τις υποθέσεις μεταξύ τους.

Διαφήμιση