Τραμπ: Ο Φλιν ήταν νόμιμος, απολύθηκε επειδή είπε ψέματα

Τραμπ: Ο Φλιν ήταν νόμιμος, απολύθηκε επειδή είπε ψέματα

Να προλάβει τις εξελίξεις στην έρευνα για τις σχέσεις με τη Ρωσία προσπάθησε με νέο tweet ο Ντόναλντ Τραμπ και μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας με το FBI, δηλώνοντας ότι ο Μάικλ Φλιν δεν έπραξε κάτι παράνομο κατά την μεταβατική περίοδο, όσον αφορά τις επαφές με τους Ρώσους.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά την παραδοχή ενοχής από την πλευρά του Μάκλ Φλιν για ψευδείς δηλώσεις στο FBI και ενώ ο Λευκός Οίκος έχει ήδη διαψεύσει δημοσιεύματα που τον ήθελαν να δείχνει τον Τραμπ ως εντολέα για τις επαφές με Ρώσους αξιωματούχους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φλιν δεν διέπραξε τίποτα παράνομο κατά τη διάρκεια της περιόδου μετάβασης, ανάμεσα στην προεδρική εκλογή και την εγκατάσταση του κ. Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ωστόσο σημείωσε ότι αναγκάστηκε να τον αποπέμψει καθώς είπε ψέματα στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μαίκ Πενς και το FBI.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ο Τραμπ τινάζει στον αέρα τη συμφωνία με το Ιράν

«Αναγκάστηκα να απολύσω τον στρατηγό Φλιν διότι είπε ψέματα στον αντιπρόεδρο και το FBI. Ομολόγησε την ενοχή του για τα ψεύδη αυτά», ανέφερε ο κ. Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.
«Είναι θλιβερό, διότι οι πράξεις του κατά την περίοδο μετάβασης ήταν νόμιμες. Δεν είχε τίποτε να κρύψει!», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Βάσει των εγγράφων του κατηγορητηρίου, το περιεχόμενο των οποίων επιβεβαίωσε δια της υπογραφής του, ο κ. Φλιν έδρασε βάσει των οδηγιών ενός «πολύ υψηλόβαθμου υπευθύνου» της προεδρικής μεταβατικής ομάδας. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, φέρεται ότι πρόκειται για τον Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό του κ. Τραμπ.

Διαβάστε  Πρωτόκολλο αποπυρηνικοποίησης υπέγραψαν Τραμπ-Κιμ

Πάντως, οι επαφές με τον απεσταλμένο της Μόσχας είναι μεταγενέστερες της προεκλογικής εκστρατείας και της νίκης του κ. Τραμπ. Αφορούσαν μια απόφαση του ΟΗΕ για το Ισραήλ, τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις, αλλά όχι τις δραστηριότητες της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο κ. Φλιν φέρεται ότι ζήτησε από τον πρεσβευτή Κισλιάκ να αντιδράσει συγκρατημένα η Μόσχα στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση Ομπάμα σε βάρος Ρώσων κυβερνοπειρατών για επηρεασμό της προεδρικής εκλογής.

Διαβάστε  Τραμπ-Πούτιν: Πιο κοντά, θάβουν το hacking, επικεντρώνουν στη Συρία και τη Μέση Ανατολή

Κατηγορείται εξάλλου ότι απέκρυψε πως επιχείρησε να επηρεάσει μια ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον εποικισμό που πραγματοποιεί το Ισραήλ. Οι ελιγμοί αυτοί, που έλαβαν χώρα στα τέλη του 2016, είχαν στόχο να εξασθενήσουν τη δράση του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εξακολουθούσε τότε να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ.

Διαφήμιση