Δυναμική ανάπτυξη του βιομηχανικού PMI της Τουρκίας

Δυναμική ανάπτυξη του βιομηχανικού PMI της Τουρκίας

Το βιομηχανικό επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι ο βιομηχανικός PMI της Τουρκίας ανήλθε στις 52,9 μονάδες τον Νοέμβριο του 2017 από 52,8 τον Οκτώβριο.

Πρόκειται, συνεπώς, για τον ένατο σερί ανοδικό μήνα της εργοστασιακής δραστηριότητας, με αποτέλεσμα την αύξηση της απασχόλησης με τον ταχύτερο ρυθμό 34 μηνών, η παραγωγή αυξήθηκε για τον δέκατο συνεχόμενο μήνα και οι νέες παραγγελίες συνέχισαν να αυξάνονται πιο έντονα από τις νέες παραγγελίες εξαγωγών.

Εν τω μεταξύ, η αγορά αυξήθηκε για τον ένατο συνεχόμενο μήνα και με σταθερό ρυθμό. Ταυτόχρονα, οι πληθωριστικές πιέσεις αυξήθηκαν σε ολόκληρο τον κλάδο και οι ερωτηθέντες ανέφεραν δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες ως τον κύριο παράγοντα που επηρέαζε τα κόστη του κόστους.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν ανακαλεί τους πρέσβεις σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Διαβάστε  Δεν αποφυλακίζονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί