Στον εισαγγελέα τρομοκρατίας οι 9 Κούρδοι

Στον εισαγγελέα τρομοκρατίας οι 9 Κούρδοι

ΜΕ το νόμο περί τρομοκρατίας παραπέμπονται στον Εισαγγελέα σήμερα, απ όπου αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν, οι εννέα συλληφθέντες, Τούρκοι κουρδικής καταγωγής, στο πλαίσιο της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα χθες.

Η υπόθεση έχει αυξημένο ειδικό βάρος και πολιτική σημειολογία καθώς επίκειται η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και από την ΕΛ.ΑΣ διαρρέεται ότι οι συλληφθέντες μπορεί να ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου, ενώ ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Νίκος Τόσκας ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρξε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές.

Διαβάστε  Βουτιά των λιανικών πωλήσεων τον Φεβρουάριο

Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων, Ενώ σε βάρος του ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε εθνικό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του σε παλαιότερη υπόθεση. Συγκεκριμένα πρόκειται για την υπόθεση του ταχύπλοου που είχε κατασχεθεί στις Οινούσσες τον Ιούλιο του 2013, γιατί μετέφερε βαρύ οπλισμό που προοριζόταν για την Τουρκία και συγκεκριμένα για την οργάνωση DHKP-C.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Σκοπιανό: Καίγοντας, έρχεται η συναίνεση

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, εκτός των άλλων, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι CZ. Στα τρία διαμερίσματα όπου έγιναν το πρωί της Τρίτης οι συλλήψεις των παραπάνω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μεγάλος αριθμός τεχνολογικού και ψηφιακού υλικού, εκρηκτικά καθώς και υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών

Διαβάστε  Στη Θεσσαλονίκη αύριο η Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας

Διαφήμιση