Επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην Υεμένη, δύο νεκροί

Επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην Υεμένη, δύο νεκροί

Το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο Άντεν της Υεμένης, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, από την οποία δυο άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Η έκρηξη συγκλόνισε τη συνοικία Χορ Μαξάρ του Άντεν, όπου έχει μεταφερθεί η έδρα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο εξαώροφο κτήριο. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια σε κοντινά κτήρια.

Ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή, από όπου ακούγονται πυροβολισμοί, σύμφωνα με τους κατοίκους του Άντεν. Ένα στέλεχος του γενικού κρατικού νοσοκομείου Τζαμχουρίγια του Άντεν δήλωσε ότι διακομίστηκαν σε αυτό δύο άνθρωποι που ήταν ήδη νεκροί και τρεις άλλοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Διαβάστε  Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Τρίπολη

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, πιστεύεται ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα, αλλά δεν έχει καταστεί δυνατή ακόμη η διακομιδή τους διότι στην περιοχή σημειώνονται ανταλλαγές πυρών.

Η Υεμένη έχει κατηγορηθεί για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, λόγω των ανταρτών Χούτι που βρίσκονται σε ανοιχτή σύγκρουση με τη Σαουδική Αραβία.

Διαφήμιση