Ακροδεξιά έκρηξη Τραμπ με retweet ισλαμοφοβικών videos

Ακροδεξιά έκρηξη Τραμπ με retweet ισλαμοφοβικών videos

Νέα στροφή προς την ακροδεξιά κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ αναδημοσιεύοντας στο λογαριασμό του twitter του, όπου έχει πάνω από 44 εκατ. ακολούθους ισλαμοφοβικά videos που ρίχνουν λάδι στη φωτιά και προωθούν τον εξτρεμισμό.

Η κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει όμως συνέπειες και στη Βρετανία καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναδημοσίευσε τα video από το λογαριασμό αντιπροέδρου ακροδεξιού κόμματος στη Μεγάλη Βρετανία, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, για την Ευρώπη και για τα εκατομμύρια μεταναστών που ζουν εκεί.

Η πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου εκτιμάται ότι δίνει χώρο, ακόμα και νομιμοποιεί την ακροδεξιά, τη μισαλλοδοξία και αποτελεί πρόκριμα και άλλοθι για ξέσπασμα ρατσιστικών επιθέσεων.

Διαφήμιση

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκαε retweet τρία βίντεο με αντι-ισλαμικό περιεχόμενο, από τον λογαριασμό της Τζέιντα Φράνσεν, αναπληρώτριας αρχηγού της ακροδεξιάς οργάνωσης “Πρώτα η Βρετανία” (Britain First). Μάλιστα, η Φράνσεν έχει καταδικαστεί για λεκτική επίθεση σε μουσουλμάνα που φορούσε μαντίλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και η αυθεντικότητα του περιεχομένου δεν έχει επιβεβαιωθεί. Στο ένα βίντεο εμφανίζεται ένας “μουσουλμάνος μετανάστης”, που ξυλοκοπεί έναν νεαρό Ολλανδό. Στο δεύτερο, βλέπει κανείς έναν μουσουλμάνο να καταστρέφει ένα μικρό άγαλμα της Παναγίας, ενώ το τρίτο δείχνει έναν “όχλο ισλαμιστών” να σπρώχνει ένα βίντεο από ταράτσα κτιρίου.

Πάντως η Φράνσεν υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά τα retweets του αμερικανού προέδρου. “Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΙΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΖΕΪΝΤΑ ΦΡΑΝΣΕΝ ΣΤΟ ΤΟΥΪΤΕΡ! Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 44 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΡΑΜΠ! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ” έγραψε.

Διαφήμιση