Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι από ακροδεξιό δέχθηκε ο δήμαρχος του Ακροδεξιός

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι από ακροδεξιό δέχθηκε ο δήμαρχος του Ακροδεξιός

Επίθεση με μαχαίρι, κατά πάσα πιθανότητα από Γερμανό εθνικιστή, δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος της πόλης Ζάουερλαντ, στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Αντρέας Χολστάιν (CDU), με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.

Ο δήμος του Ζάουερλαντ είχε γίνει πέρυσι γνωστός σε όλη την χώρα, όταν δέχθηκε να φιλοξενήσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων από αυτόν που του αναλογούσε, με βάση την ποσόστωση στην οποία είχε καταλήξει η κυβέρνηση και τον πληθυσμό του των 18.000 κατοίκων. Για τον λόγο αυτό του απονεμήθηκε μάλιστα το Εθνικό Βραβείο Ενσωμάτωσης.

Διαβάστε  Η Μέρκελ επαναφέρει στο επίκεντρο το προσφυγικό

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, ο 56χρονος δράστης, κατά πάσα πιθανότητα Γερμανός, χρησιμοποίησε μαχαίρι με λεπίδα μήκους 30 εκατοστών, αλλά το τραύμα που κατάφερε στον λαιμό του δημάρχου ήταν επιπόλαιο και έπειτα από σύντομη νοσηλεία ο Αντρέας Χολστάιν επέστρεψε στο σπίτι του. Ελαφρά τραυματίστηκε επίσης ένας υπάλληλος του καταστήματος που προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεση

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ο Μπαρμπαρούσης διέφυγε από καταδίωξη και κρύβεται

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Frankfurter Allgemeine Zeitung, o κ. Χολστάιν δέχθηκε την επίθεση σε τουρκικό ταχυφαγείο της πόλης, όπου μόλις είχε παραγγείλει φαγητό. Όπως κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ένας θαμώνας που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ πλησίασε τον Αντρέας Χολστάιν και τον ρώτησε αν ήταν πράγματι ο δήμαρχος. Κατόπιν του είπε φωνάζοντας ότι κι εκείνος πεινάει και διψάει και διαμαρτυρήθηκε για την συγκέντρωση προσφύγων στην περιοχή.

Διαβάστε  Ο Ζέεχοφερ θέλει λύση για το προσφυγικό χωρίς ευρωπαϊκή ανάμειξη

Διαφήμιση