Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής με συλλήψεις Κούρδων, ενόψει επίσκεψης Ερντογάν

Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής με συλλήψεις Κούρδων, ενόψει επίσκεψης Ερντογάν

Επιχείρηση, που φαίνεται να συνδέεται με πληροφορίες από την ΕΥΠ, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σε διαμερίσματα στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τα media, διεξήχθησαν έρευνες σε τρια διαμερίσματα στην οδό Δεινοκράτους, ενώ πληροφορίες που επικαλούνται αστυνομικοί συντάκτες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή εννέα Τούρκων κουρδικής καταγωγής. Πιθανότατα πρόκειται για μέλη της του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος (DHKP-C).

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 και το 2014 είχαν γίνει παρόμοιες επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Γκύζη και τότε είχαν συλληφθεί μέλη της ίδιας οργάνωσης και είχε βρεθεί οπλισμός.

Διαβάστε  Αφγανός με πυροκροτητές συνελήφθη στην Αθήνα

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα διαμερίσματα βρέθηκαν και εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια usb κα ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Οι αστυνομικοί βρήκαν, επίσης, και μια αγνώστου ταυτότητας ύλη, για την οποία δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι εκρηκτική, ρολόγια, καλώδια και άλλα αντικείμενα.

Η εθνικότητα και η καταγωγή των συλληφθέντων έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς στις 7-8 Δεκεμβρίου επισκέπτεται την Ελλάδα ο Ταγίπ Ερντογάν, ο πρώτος Τούρκος πρόεδρος μετά από 60 χρόνια που θα βρεθεί στην Αθήνα σε επίσημη επίσκεψη.

Διαβάστε  Παλαιστινιακό και σκάνδαλα θέτουν την ΕΛ.ΑΣ σε συναγερμό για ακτιβιστικές επιθέσεις

Από την αντιτρομοκρατική διαρρέεται ότι οι προσαχθέντες σχεδίαζαν να κατασκευάσουν βόμβες, ενώ παράλληλα εξετάζεται αν προετοίμαζαν κάποιο χτύπημα ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ωστόσο, οι συλλήψεις έγιναν κατόπιν πληροφοριών, η προέλευση των οποίων δεν αποκαλύπτεται.

Διαφήμιση