Στήριξη Κοστάντσιο στην ελληνική κυβέρνηση

Στήριξη Κοστάντσιο στην ελληνική κυβέρνηση

Τη στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση για το come back της οικονομίας, διατύπωσε από τη Φρανκφούρτη ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κοστάντσιο, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο καθώς η τρίτη αξιολόγηση εισέρχεται στην τελική ευθεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη η κατάσταση μετά από το βαρύ πρόγραμμα προσαρμογής που υλοποιήθηκε στη χώρα.

Μεταξύ άλλων, ο Βίτορ Κοστάντσιο δήλωσε ότι

«η ευνοϊκή τροπή των τρεχουσών εξελίξεων στην Ελλάδα αξίζει καλύτερης αναγνώρισης, επειδή συμβαίνει στο τέλος μιας εξαιρετικά επώδυνης προσαρμογής, η οποία θα μπορούσε να είχε εν μέρει μετριαστεί, αλλά μόνον εν μέρει».

Ενώ σε άλλο σημείο έκανε λόγο για αξιοσημείωτη επιστροφή της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα κατάφερε να πραγματοποιήσει αξιοσημείωτη επιστροφή, η ανάπτυξη έχει επανακάμψει, έχει εξασφαλιστεί ένα μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα και έχει πλέον διαμορφωθεί θετικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Η εμπιστοσύνη προς τον τραπεζικό τομέα έχει ανανεωθεί, οι καταθέσεις αυξάνονται και η εξάρτηση από τον ELA έχει μειωθεί κατά πολύ»

ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε  Έκρηξη ρίσκου στον ευρωπαϊκό νότο παγιδεύει την Ελλάδα

Διαφήμιση