Μάνδρα: 23 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Μάνδρα: 23 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Δυο νέα θύματα σε μια ημέρα προστίθενται στον δραματικό απολογισμό των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν στην Αττική, καθώς σήμερα εντοπίστηκε νεκρός ο τελευταίος αγνοούμενος, ανεβάζοντας αρχικά τον αριθμό στους 22, ενώ λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι κατέληξε και μια 85χρονονη που νοσηλευόταν στην Εντατική στο Θριάσιο, με αποτέλεσμα οι νεκροί να φτάσουν τους 23.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα κατέληξε στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μια 85χρονη η οποία ειχε μεταφερθεί βαρύτατα τραυματισμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από την πρώτη ημέρα της τραγωδίας.
Παράλληλα όπως έγινε γνωστό αναγωρίστηκε η σορός του 22ου νεκρού, που εντοπίστηκε δίπλα στο αμαξοστάσιο Μάνδρας.

Διαβάστε  Το ΔΝΤ ετοιμάζει έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους

Πρόκειται για τον 70χρονο κυνηγό Χρήστο Γεωργακόπουλο που ήταν μόνιμος κάτοικος Αθήνας με καταγωγή από το Σανταμέρι Αχαΐας.

Διαφήμιση

Η σορός του εντοπίστηκε γύρω στις 8 το πρωί της Δευτέρας όταν υπάλληλοι του αμαξοστασίου διαπίστωσαν μια άσχημη μυρωδιά στο χώρο. Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική άνδρες της οποίας εντόπισαν τον άτυχο 70χρονο καταπλακωμένο από λάσπα και φερτά υλικά.
Σε εξέλιξη βρίσκονται έλεγχοι κτιρίων, από τους οποίους έχει προκύψει ότι το 66% των οιακισμάτων και υποδομών έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες, ενώ από τα έξι δημοτικά σχολεία του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας λειτουργούν μόνο δύο, όπως και από τα έξι νηπιαγωγεία μόλις δύο είναι ανοιχτά. Κλειστό είναι το γυμνάσιο και το λύκειο της περιοχής, όπως και οι παιδικοί σταθμοί και τα δύο δημοτικά γυμναστήρια.

Διαβάστε  Αυξάνονται οι εξαγωγές, μειώνεται το εμπορικό έλλειμμα

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μάνδρας Περικλή Ρόκα, 1.500 σπίτια και καταστήματα έχουν πάθει από μεγάλες μέχρι ολοκληρωτικές καταστροφές.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ελλάδα: Αύξηση εξαγωγών και μικρή κάμψη εισαγωγών στο 4μηνο