Επισπεύδεται η ψήφιση του προϋπολογισμού για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις

Επισπεύδεται η ψήφιση του προϋπολογισμού για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις

Επισπεύδεται για τεχνικούς λόγους η συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή, μετά από εισήγηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη διάσκεψη των προέδρων, με στόχο την έγκαιρη καταβολή συντάξεων.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία στις 11 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2018, ενώ η ψήφισή του θα γίνει στις 19 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, για να καταβληθούν έγκαιρα συντάξεις, μισθοί και επιδόματα, θα πρέπει ο προϋπολογισμός να πάρει ΦΕΚ τουλάχιστον μέχρι τις 20 μήνα.

Διαβάστε  Σκοπιανό, χρέος και μετα-Μνημόνιο προσδιορίζουν την επόμενη κυβέρνηση

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βουτσής, η διακοπή της συζήτησης κρίθηκε αναγκαία καθώς, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, ενώ 15-17 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένο το συνέδριο της Ν.Δ. και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στην Ουάσιγκτον όπου θα έχει, μεταξύ άλλων, επαφές με υποψήφιους επενδυτές.

Διαβάστε  Ανησυχητικά σταθερός ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Διαφήμιση