Συρία: Η επέλαση Πούτιν σπρώχνει τον Τραμπ στην “αγκαλιά” του Ερντογάν

Συρία: Η επέλαση Πούτιν σπρώχνει τον Τραμπ στην “αγκαλιά” του Ερντογάν

Προσπάθεια να παρέμβει στις επιταχυνόμενες και υπό του Κρεμλίνου κατευθυνόμενες εξελίξεις στη Συρία καταβάλουν οι ΗΠΑ, μια μετά μετά την τριμερή Πούτιν, Ρουχανί, Ερντογάν στο Σότσι και δυο ημέρες μετά τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Μπασάρ αν-Άσαντ.

Διαφήμιση

Οι ΗΠΑ θέλοντας να βελτιώσουν τις προσβάσεις τους, επιχειρούν να επαναφέρουν σε τροχιά επαναπροσέγγισης τις σχέσεις τους με την Τουρκία.

Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετείται η τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, παρά τις ιδιαίτερα τεταμένες διμερείς σχέσεις των δυο χωρών.

Διαβάστε  Νέες επιχειρήσεις στη Συρία και ευρωπαϊκή προοπτική, στην ίδια ομιλία "πούλησε" ο Ταγίπ Ερντογάν

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τον Ταγίπ Ερντογάν ότι έχει δώσει οδηγίες ώστε να μην παρέχονται όπλα στους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία και ότι η τουρκική κυβέρνηση ελπίζει να δει τη διαταγή αυτή να εκτελείται.

«Η ανησυχία μας σχετικά την παροχή όπλων στις YPG διαβιβάστηκε για άλλη μια φορά στον κ. Τραμπ. Εκείνος πολύ σαφώς είπε ότι έχει δώσει οδηγίες να μην παρέχονται όπλα στις YPG»

, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

«Χαιρετίζουμε την υπόσχεση μη παροχής όπλων στις YPG και θέλουμε να δούμε να εφαρμόζεται στην πράξη»

πρόσθεσε.
Ο κ. Τσαβούσογλου είπε επίσης ότι η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία θα αποφασίσουν από κοινού ποιος θα συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία. Η Τουρκία έχει πει ότι δεν θα δεχθεί παρουσία εκπροσώπων των YPG.

Διαβάστε  Ο Σι Ζινπίνγκ πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes

Διαφήμιση