Άγρια σφαγή στην Αίγυπτο, 305 νεκροί στο Σινά

Άγρια σφαγή στην Αίγυπτο, 305 νεκροί στο Σινά

Εκατόμβη νεκρών δημιούργησε η πλέον αιματηρή επίθεση στην ιστορία της Αιγύπτου, την οποία πραγματοποίησαν τζιχαντιστές με σημαίες του Ισλαμικού Κράτους σε τζαμί στο Σινά. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι νεκροί έχουν φτάσει τους 305, μεταξύ των οπίων και 27 παιδιά.

Πρόκειται για την πλέον αιματηρή επίθεση στην Αίγυπτο, η οποία τελεί εδώ και καιρό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετά από επιθέσεις τζιχαντιστών κατά χριστιανών σε εκκλησίες με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Στόχος των επιθέσεων είναι η αποσταθεροποίηση και ανατροπή του προέδρου Σίσι, ο οποίος προστατεύει τις θρησκευτικές μειονότητες και αποκαθιστά τους δεσμούς με τη Δύση και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, ενώ έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τη Μουσλμανική Αδερφότητα, από τα σπλάχνα της οποίας βγήκε ο Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος καταδικάσθηκε εις θάνατον.

Διαβάστε  Η Boko Haram επιτίθεται στη Νιγηρία, δεκάδες νεκροί

Η Αίγυπτος παλεύει ενάντια σε ισλαμιστικό αντάρτικο στην περιοχή της χερσονήσου του Σινά, το οποίο έχει εντείνει τη δράση του από το 2013, όταν και ανετράπη από τον κοσμικό αρχιστράτηγο Σίσι ο ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Πηγές από την περιοχή αναφέρουν ότι στόχος ήταν υποστηρικτές των αρχών ασφαλείας, οι οποίοι προσεύχονταν μέσα στο τέμενος.

Διαβάστε  Σε συναγερμό ο ΠΟΥ για ξέσπασμα Έμπολα στο Κονγκό

Στο συγκεκριμένο τζαμί συγκεντρώνονται συνήθως και λεγόμενοι «Σούφι», οπαδοί του ισλαμικού μυστικισμού, τους οποίους οι τζιχαντιστές θεωρούν αιρετικούς.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι έχει συσκέψεις με αξιωματούχους ασφαλείας της χώρας, ενώ έχει ήδη κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος.

Μολονότι ουδεμία οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη, οι περισσότεροι θεωρούν ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η λεγόμενη «Επαρχία του Σινά», αιγυπτιακό τμήμα του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε  Κονγκό: Ελεύθεροι οι απαχθέντες Βρετανοί, πιθανή η καταβολή λύτρων

Διαφήμιση