Συνετρίβη αμερικανικό μεταγωγικό του ναυτικού με 11 επιβάτες

Συνετρίβη αμερικανικό μεταγωγικό του ναυτικού με 11 επιβάτες

ένα ακόμη ατύχημα έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού εντείνοντας τον προβληματισμό για την κατάσταση του στόλου αεροσκαφών και πλοίων καθώς και τη δυνατότητα του προσωπικού να ανταποκριθεί σε νέα μέτωπα.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ένα μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-2 Greyhound έπεσε στη θάλασσα των Φιλιππίνων, καθ οδόν για το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan.

Διαβάστε  ΗΠΑ-Β. Κορέα: Πάνε σε σύνοδο με το δάκτυλο στη σκανδάλη

Στο αεροσκάφος, το οποίο είχε προορισμό του το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan, επέβαιναν έντεκα άνθρωποι, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του 7ου Στόλου.
«Το USS Ronald Reagan έχει ήδη ξεκινήσει μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Τα αίτια της συντριβής δεν είναι ακόμη γνωστά», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Ιτσουνόρι Ονοντέρα, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, η συντριβή του αεροσκάφους στη θάλασσα των Φιλιππίνων οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε μηχανική βλάβη.

Διαβάστε  Τραμπ-Κιμ σώζουν τα προσχήματα με νέες κόντρες

Το ελικοφόρο μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-2 Greyhound, χρησιμοποιείται για τη μεταφορά προσωπικού, αλληλογραφίας και άλλου φορτίου από τις βάσεις των ΗΠΑ προς τα αεροπλανοφόρα που βρίσκονται σε επιχειρήσεις στη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσφάτως είχε καταπέσει ένα μεταγωγικό των πεζοναυτών, ενώ το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ μετρά τρεις συγκρούσεις πολεμικών πλοίων με εμπορικά το τελευταίο 6μηνο, ατυχήματα που οδήγησαν στην αποπομπή ανωτάτων αξιωματικών.

Διαβάστε  Εκτός "σχεδίου" η απόκτηση φρεγατών FREMM από την Ελλάδα, λέει ο Μ. Κωσταράκος

Διαφήμιση