Η Uber απέκρυψε επίθεση hackers που επηρέασε 57 εκατ. χρήστες

Η Uber απέκρυψε επίθεση hackers που επηρέασε 57 εκατ. χρήστες

Σύμφωνα με το BBC η Uber δέχθηκε επίθεση από hackers το 2016 και τη απέκτυψε, ενώ πλήρωσε τους δράστες 100,000 δολάρια για να καταστρέψουν τα δεδομένα που έκλεψαν

Διαφήμιση

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Travis Kalanick ήξερε για την παραβίαση πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο αποκάλυψε το θέμα. Οι hackers απέκτησαν πρόσβαση σε 57 εκατομμύρια ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με την Uber.

Διαβάστε  Και το site της Honda στο στόχαστρο Τούρκων Hackers που ζητούν την απέλαση των 8

Μεταξύ αυτών που εκλάπησαν τα στοιχεία περιλαμβάνονται και 600.000 οδηγοί, ενώ τώρα η εταιρία δημιούργησε σελίδα για όσους έχουν πέσει θύματα της παραβίασης.

Σύμφωνα με την εταιρία στους οδηγούς προσφέρεται δωρεάν προστασία παρακολούθησης πιστώσεων, ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν θα ισχύσει το ίδιο για τους πελάτες.

“Ενώ δεν έχουμε δει στοιχεία απάτης ή κατάχρησης δεμένα με το περιστατικό, παρακολουθούμε τους λογαριασμούς που έχουν επηρεαστεί και τους έχουμε επισημάνει για πρόσθετη προστασία απάτης”, δήλωσε ο επικεφαλής της Uber Dara Khosrowshahi.

Διαβάστε  Τεράστια cyber επίθεση στη γερμανική κυβέρνηση, Πούτιν δείχνουν οι αρχές

Διαφήμιση