Η China Air διακόπτει τη σύνδεση Πεκίνο-Πιονγιάνγκ

Η China Air διακόπτει τη σύνδεση Πεκίνο-Πιονγιάνγκ

Τη διακοπή της σύνδεσης της Κίνας με τη Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε η κρατική αεροπορική εταιρία της πρώτης, αναστέλλοντας το δρομολόγιο Πεκίνο-Πιονγιάνγκ.

Ένας υπάλληλος στο γραφείο Τύπου του Πεκίνου της εταιρίας, ο οποίος έδωσε μόνο το επώνυμό του ως Ding, δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη ότι οι πτήσεις είχαν ανασταλεί επειδή “οι δουλειές δεν πάνε καλά”. Αρνήθηκε, όμως, να σχολιάσει πότε θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν οι πτήσεις.

Η αναστολή του δρομολογίου από τον εθνικό αερομεταφορέα της Κίνας έρχεται λίγο μετά την επίσκεψη ανώτερου Κινέζου απεσταλμένου στην Πιονγιάνγκ και συμπίπτει επίσης με απόφαση των ΗΠΑ να επαναφέρει τη Βόρεια Κορέα στον κατάλογο τρομο-κρατών.

Διαβάστε  Έτοιμος να καταστρέψει το πυρηνικό του οπλοστάσιο εμφανίζεται ο Κιμ

Οι πτήσεις της Air China προς Πιονγκγιάνγκ, οι οποίες παραδοσιακά λειτουργούσαν τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή, άρχισαν το 2008, αλλά συχνά ακυρώνονταν λόγω απροσδιόριστων προβλημάτων, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Πέρυσι, η Air China σταμάτησε τις πτήσεις εποχικά για το χειμώνα, αλλά τον Μάρτιο. Μέχρι στιγμής δεν πωλεί εισιτήρια για οποιεσδήποτε πτήσεις 2018.

Διαβάστε  Σταθερά επιτόκια και repos στην Κίνα, δημιουργείται gap με το δολάριο

Η απόφαση αναστολής του δρομολογίου μετά από την απόφαση των ΗΠΑ είναι απόδειξη της παρασκηνιακής συμφωνίας Ουάσιγκτον-Πεκίνου για αύξηση της πίεσης στην Πιονγιάνγκ, ενώ οδηγεί σχεδόν στην πλήρη απομόνωσή της Βορείου Κορέας.

Διαφήμιση