Σε αδιέξοδο η Ζιμπάμπουε, δεν δέχεται να μιλήσει με Μουγκάμπε ο Mnangagwa

Σε αδιέξοδο η Ζιμπάμπουε, δεν δέχεται να μιλήσει με Μουγκάμπε ο Mnangagwa

Παραμένει το αδιέξοδο στη Ζιμπάμπουε καθώς ο υποκινητής του πραξικοπήματος και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Emmerson Mnangagwa, αρνήθηκε πρόταση του προέδρου της χώρας για συνομιλίες, ενώ ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε δεν παραιτήθηκε εντός της διορίας που του είχε δοθεί από τον στρατό.

Διαφήμιση

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Emmerson Mnangagwa, προέτρεψε τον πρόεδρο Ρόμπερτ Μουγκάμπε να παραιτηθεί, με δήλωσή του, από άγνωστη τοποθεσία εκτός της χώρας. Σε σημερινή του δήλωση, ο πρώην αντιπρόεδρος δήλωσε ότι αρνήθηκε να επιστρέψει στη Ζιμπάμπουε μέχρι να είναι σίγουρος ότι θα είναι ασφαλής, παρά την πρόσκληση του Μουγκάμπε για να συζητήσουν “τα τρέχοντα πολιτικά γεγονότα στο έθνος”.

Διαβάστε  Ηλεκτρική ενέργεια: Μεγάλο μέρος του πλανήτη παραμένει στο σκοτάδι

Σύμφωνα με το CNN, o Mnangagwa πιστεύεται ότι εγκατέλειψε τη Ζιμπάμπουε, όταν ο Μουγκάμπε τον απέλυσε ξαφνικά νωρίτερα αυτό το μήνα. Η εξαφάνισή του πυροδότησε μια πολιτική κρίση η οποία οδήγησε στην στρατιωτική παρέμβαση την περασμένη Τετάρτη.

«Είπα στον Πρόεδρο ότι δεν θα επιστρέψω σπίτι μου μέχρι να είμαι ικανοποιημένος από την προσωπική μου ασφάλεια, λόγω του τρόπου απόλυσής μου», δήλωσε.

Διαβάστε  Η Boko Haram επιτίθεται στη Νιγηρία, δεκάδες νεκροί

Ο Μουγκάμπε, ο οποίος ηγείται της Ζιμπάμπουε για 37 χρόνια, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει δημοσίως την παραίτησή του, παρά την παρέμβαση του Στρατού και την απόφαση του κόμματός του να τον απομακρύνει από την ηγεσία.

«Ο Μουγκάμπε ανέφερε πάντοτε ότι αν ο λαός δεν τον θέλει, θα φύγει από το αξίωμα. Τώρα που ο κόσμος έχει μιλήσει, πρέπει να αποδεχθεί τη βούληση του λαού και να παραιτηθεί”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Emmerson Mnangagwa.

Διαβάστε  Ξεκίνησαn οι εκλογές στην Αίγυπτο, τρέχει μόνος ο Αλ Σίσι

Διαφήμιση