Οι αγορές χώνεψαν εύκολα το γερμανικό no deal

Οι αγορές χώνεψαν εύκολα το γερμανικό no deal

Νευρικότητα, έντονες διακυμάνσεις και γρήγορες κινήσεις είναι οι παράγοντες που σκιαγραφούν την εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών και της ισοτιμίας του ευρώ στην είδηση του αδιεξόδου για τον σχηματισμό κυβέρνησης “Τζαμάικα” στη Γερμανία και ενώ η Άγκελα Μέρκελ αναζητά διέξοδο θέλοντας να αποφύγει νέες εκλογές, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραίτησή της.

“Οι παραπαίουσες διαπραγματεύσεις στη Γερμανία έχουν ήδη βαρύνει το ευρώ και με βάση αυτό οι αγορές αναμένεται να κινηθούν πτωτικά σήμερα”, σχολίασε η Nandini Ramakrishnan, αναλύτρια της JPMorgan Asset Management, ενώ πρόσθεσε “Παρακολουθούμε επίσης τις εξελίξεις με την φορολογική μεταρρύθμιση στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα και ενώ περιμένουμε ότι η ολοκλήρωση και η εφαρμογή των μειώσεων στον εταιρικό φόρο θα γίνει το 2018 και όχι το 2017, η αργία του Thanksgiving ενδέχεται να αμβλύνει περισσότερο τις κινήσεις των αγορών προς το τέλος της εβδομάδας”.

Διαβάστε  Οι αγορές τσακίζουν τον Ερντογάν

Το ευρώ βρισκόταν υπό πίεση τη Δευτέρα μετά την κατάρρευση των συνομιλιών συνασπισμού στη Γερμανία την Κυριακή το βράδυ, βυθίζοντας τη χώρα σε πολιτική αβεβαιότητα. Το κοινό νόμισμα υποχώρησε κοντά στο 0,6% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ κατά τις πρώτες ώρες συναλλαγών της Ασίας, αλλά ανέκτησε τις περισσότερες απώλειες και κινούμενο σχεδόν στην περιοχή απ όπου ξεκίνησε, στα 1,179 δολάρια γύρω στις 9:30 π.μ. ώρα Λονδίνου.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Νέα έκθεση κατά FF Group ετοιμάζει η QCM

Ιστορικά, η ισοτιμία του δολαρίου ευρώ – ευρώ / δολαρίου έφθασε σε υψηλό όλων των εποχών 1,87 τον Ιούλιο του 1973 και σε ιστορικό χαμηλό 0,70 το Φεβρουάριο του 1985. Το ευρώ εισήχθη ως νόμισμα μόλις την 1η Ιανουαρίου του 1999. Ωστόσο, οι συνθετικές ιστορικές τιμές που επιστρέφουν πολύ πιο πίσω μπορούν να διαμορφωθούν εάν ληφθεί υπόψη ο σταθμισμένος μέσος όρος των προηγούμενων νομισμάτων.
DAX Chart, EURUSD Chart

Διαφήμιση