Στο Παρίσι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου

Στο Παρίσι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου

Στο Παρίσι έφτασε μετά από άτυπη κράτηση του επί δυο εβδομάδες στη Σαουδική Αραβία ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ Αλ-Χαρίρι, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στην πολιτική κρίση που προκάλεσε η αιφνιδιαστική παραίτησή του.

Το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Future TV μετέδωσε ότι ο Χαρίρι έφθασε στη Γαλλία, πληροφορία που επιβεβαιώθηκε από πηγή προσκείμενη στον πρωθυπουργό του Λιβάνου.

Σύμφωνα με πηγή του αερολιμένα, το αεροπλάνο του Χαρίρι προσγειώθηκε στις 7.00 τοπική ώρα στο αεροδρόμιο Μπουρζέ της γαλλικής πρωτεύουσας προερχόμενο από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, απ’ όπου ο Χαρίρι αιφνιδίασε τους πάντες ανακοινώνοντας στις 4 Νοεμβρίου ότι παραιτείται από τον πρωθυπουργικό θώκο του Λιβάνου.

Διαβάστε  Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά ιρανικής τράπεζας και προσώπων

Η πολιτική κρίση στον Λίβανο οφείλεται στην προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να ανατρέψει το status quo στη Μέση Ανατολή περιορίζοντας και απομονώνοντας το Ιράν, στρατηγική στο πλαίσιο της οποίας εντάσσονται η αποσταθεροποίηση του Λιβάνου και το εμπάργκο στο Κατάρ. Την πολιτική αυτή υποστηρίζουν ΗΠΑ και Ισραήλ, χώρες οι οποίες πλαγιοκοπούν τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

Διαβάστε  Το Ιράν ζητά ευρωπαϊκή ασπίδα κατά Τραμπ-Νετανιάχου, κατεβάζει τους τόνους

Διαφήμιση