Η Ευρυδίκη αφήνει 16 νεκρούς και 6 αγνοούμενους στην Αττική

Η Ευρυδίκη αφήνει 16 νεκρούς και 6 αγνοούμενους στην Αττική

Στους έξι επαναπροσδιορίζεται ο αριθμός των αγνοουμένων από τις πλημμύρες στη στην Αττική, αν και αργά χθες το βράδυ είχε περιοριστεί στους τέσσερις, καθώς όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί αναζητούνται ακόμη δύο άνδρες.

Δραματικός είναι και ο έως τώρα απολογισμός σε ανθρώπινα θύματα που φτάνει πλέον τα 16, καθώς ακόμα ένας νεκρός προστέθηκε στον τραγικό κατάλογο της Δυτικής Αττικής. Οι αρχές εντόπισαν χθες ζωντανούς δυο άλλους αγνοούμενους, ωστόσο εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Η επόμενη μέρα της τραγωδίας αποκάλυψε το μέγεθος των καταστροφών, με τα συνεργεία της Πυροσβεστικής να προσπαθούν να αντλήσουν τα νερά, μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων να απομακρύνουν τους μεγάλους όγκους μπάζων και τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα. Οι κάτοικοι μετρούσαν τις πληγές τους και καθάριζαν τα σπίτια τους και τους γύρω χώρους.

Διαβάστε  Μεγάλος ο κίνδυνος για φωτιές στην Ελλάδα

Η Πυροσβεστική προχώρησε από το πρωί της Τετάρτης σε απεγκλωβισμό 88 ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα (στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας), ενώ έλαβε 660 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων. Στην περιοχή επιχειρούν 117 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 46 οχήματα, έχοντας σχηματίσει 56 συνεργεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι έως αργά τη νύχτα, χθες, η Πυροσβεστική δεχόταν αλλεπάλληλες κλήσεις για απεγκλωβισμούς και αντλήσεις υδάτων στη Βόρεια και Ανατολική Αττική.

Διαβάστε  Μεγάλη και επικίνδυνη φωτιά στην Πύλο

Διαφήμιση