Έρευνες για 5 αγνοούμενους από τις καταιγίδες στην Αττική

Έρευνες για 5 αγνοούμενους από τις καταιγίδες στην Αττική

Έρευνες για τον εντοπισμό πέντε αγνοουμένων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αττική και άφησαν πίσω τους 15 νεκρούς, διεξάγονται ακόμα, οι πιθανότητες ωστόσο να βρεθούν ζωντανοί περιορίζονται ώρα με την ώρα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, πέντε άτομα αναζητούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις για την άντληση υδάτων και τον καθαρισμό κτηρίων από τις λάσπες και τα φερτά υλικά.

Λίγο πριν τις 11:30 η εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε ένας από τους έξι αρχικά αγνοούμενους στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στην παλαιά εθνικής οδού Ελευσίνας-Θηβών.

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης: Νέες καταιγίδες φέρνει η Ευριδίκη

Σε ό,τι αφορά τα 15 θύματα της κακοκαιρίας, από την έρευνα της Ασφάλειας προκύπτει ότι οι 14 θάνατοι οφείλονται σε πνιγμό ή σε τραυματισμό από την κακοκαιρία. Δώδεκα από τους νεκρούς ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική στην περιοχή της Μάνδρας, και δύο από το Λιμενικό.

Ο 15ος νεκρός, όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ήταν ένας ηλικιωμένος χειμερινός κολυμβητής ο οποίος πνίγηκε στην θαλάσσια περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει για μπάνιο. Ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, από τους 14 νεκρούς είχαν αναγνωριστεί οι 12 και απέμεναν δύο άνδρες που δεν είχαν ταυτοποιηθεί.

Αυτή την ώρα, στην Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο επιχειρούν 56 συνεργεία της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται συνολικά από 155 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Από τη στιγμή που ξέσπασε η θεομηνία, το κέντρο της Πυροσβεστικής έλαβε συνολικά 660 κλήσεις, εκ των οποίων οι 450 αφορούσαν σε αντλήσεις και οι 210 για παροχή βοήθειας.