Έρευνα των οικονομικών Εισαγγελέων στην Ελλάδα για τα Paradise Papers

Έρευνα των οικονομικών Εισαγγελέων στην Ελλάδα για τα Paradise Papers

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και στην Ελλάδα προκαλούν οι διαρροές εγγράφων που φέρουν Έλληνες να έχουν λεφτά σε φορολογικούς παραδείσους, μεταξύ των οποίων πολιτικά πρόσωπα και προσωπικότητες της κεντρικής σκηνής.

Υπό τη σκιά των αποκαλύψεων και με τον Τύπο να βοά η επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρουδάκη, διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τα Paradise Papers με φυσικά και νομικά πρόσωπα που διαθέτουν εξωχώριες εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα ελεγξουν σε ποιες περιπτώσεις έχουν ενδεχομένως τελεστεί αξιόποινες πράξεις, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα Paradise Papers θα ελεγχθούν και συνδυαστικά με τις υπόλοιπες λίστες που διαθέτουν οι οικονομικοί εισαγγελείς όπως Μπόγιαρνς, Ρηνανίας και άλλες.

Το επόμενο διάστημα θα γίνει η παραλαβή των πρωτότυπων αρχείων των Paradise Papers που αφορούν σε Έλληνες, ενώ οι εισαγγελείς στη συνέχεια θα τα μελετήσουν, καθώς, σύμφωνα με πηγές, το όλο θέμα κινείται στο όριο νομιμότητας και παρανομίας.