Ο Κιμ καταγγέλει τον Τραμπ στον ΟΗΕ

Ο Κιμ καταγγέλει τον Τραμπ στον ΟΗΕ

Πάτημα για να καταθέσει διαμαρτυρία έναντι των ΗΠΑ βρήκε η Βόρειος Κορέα, εκμεταλλευόμενη την επίδειξη δύναμης του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς συγκεντρώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή τρια αμερικανικά αεροπλανοφόρα και οι στόλοι τους, δημιουργώντας πολεμική ατμόσφαιρα και ανεβάζοντας την ένταση.

Αναδεικνύοντας την τακτική και τα γεγονότα η Βόρεια Κορέα κατέθεσε διαμαρτυρία στα Ηνωμένα Έθνη, αναφερόμενη μεταξύ άλλων και στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ – Νότιας Κορέας. Στην επιστολή προς τον γενικό γραμματέα η Πιονγιάνγκ κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι έχει αναπτύξει εντός και γύρω της κορεατικής χερσονήσου πυρηνικό οπλοστάσιο «έτοιμο να εξαπολύσει επίθεση».

Ο πρέσβης της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ Τζα Σονγκ Ναμ αναφέρει, στη σχετική επιστολή προς τον Αντόνιο Γκουτιέρες, ότι οι ΗΠΑ

Διαφήμιση

«πραγματοποιούν ανεξέλεγκτα ασκήσεις πολέμου έχοντας αναπτύξει πυρηνικό οπλοστάσιο εντός και γύρω της κορεατικής χερσονήσου»

Τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα και σκάφη συνοδείας που συγκροτούν τις δυνάμεις κρούσης των ΗΠΑ στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό συμμετείχαν σε κοινή άσκηση, την πρώτη της τελευταίας δεκαετίας, σε μια σπάνια επίδειξη δύναμης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Ασία.

Η Νότια Κορέα έχει τονίσει ότι τα κοινά γυμνάσια, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τρίτη, αποτελούν απάντηση στις πυρηνικές και πυραυλικές προκλήσεις της Βόρειας Κορέας και μια επίδειξη ότι αυτές μπορεί να απωθηθούν με «υπεροπλία δυνάμεων».

Διαφήμιση